Procurorii DNA au decis sa puna sechestru pe vila lui Sorin Oprescu. Ce noi acuzatii i se aduc edilului suspendat
Se inmultesc acuzatiile aduse de procurorii anticoruptie lui Sorin Oprescu. De luni, acesta va trebui sa dea socoteala nu doar pentru luare de mita, ci si pentru abuz in serviciu, spalare de bani si apartenenta la un grup infractional organizat.
Luni, procurorii DNA au extins ancheta pentru noi acuzatii in cazul lui Oprescu pentru infractiunile de spalare de bani si grup organizat, relateaza Agerpres.
In plus, anchetatorii au decis sa ii puna sub sechestru partea lui dintr-o vila situata in sectorul 1 al capitalei, plus pe terenul aferent. Daca va fi gasit vinovat si condamnat i se va putea aplica masura confiscarii extinse pentru un prejudiciu de 1,2 milioane de lei. Aceeasi masura a fost luata si in cazul iubitei lui Oprescu. Casa acesteia, ar urma sa acopere un prejudiciu, de aproape doua milioane si jumatate de lei.
Oprescu ar fi fost adus luni la DNA pentru a i se comunica extinderea cercetarilor.
Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie. De atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost supus unor investigatii amanuntite. De asemenea, Oprescu a fost investigat imagistic cu PET Scan la un centru privat din Fundeni.
Tot el a trimis o plangere la Ministerul Sanatatii, in care solicita efectuarea de verificari in legatura cu tratamentul medical pe care il primeste in arestul Politiei Capitalei. In plangerea depusa de avocatii sai, Sorin Oprescu ii cerea ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, sa verifice daca ii este respectat dreptul la sanatate, deoarece in arestul Politiei Capitalei nu ar avea parte de un tratament medical corespunzator.
Potrivit DNA, in perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca anumite contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelora, cu titlu de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.
Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuinta sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul sau Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brancovenesti, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de coruptie.
Sursa: Agerpres
Etichete: justitie, dna, primar, șpagă, mita, primarie, Sorin Oprescu, coruptie,
Dată publicare:
26-10-2015 13:59