În doar câteva luni, o parte a Cazinoului din Constanța a fost deja renovată. Cum arată acum. VIDEO

26-01-2021 19:36


Iarna târzie de la malul mării a fost de bun augur pentru constructorii care refac, în sfârșit, Cazinoul din Constanța.

În doar câteva luni, acoperișul și partea centrală a perlei litoralului românesc au fost gata, iar noile ornamente montate de constructori pot fi deja admirate.

Constructor: „Lucrăm mai mult la interioare, la refacere, la ipsoserii și la partea de ornamente, în același timp se lucrează și la structură. Se lucrează pe toate planurile, ne permite vremea”.

Turiștii pot admira deja și ornamentele de pe acoperiș.

Bărbat: „Chiar dacă nu sunt constănțean getbeget e o bucuruie! Eu l-am văzut și înainte cum era și m-a cam durut sufletul.

Femeie: „Mi-aș dori să vedem fanfara pe malul mării așa cum era odată”.

Pentru a rezista mai ușor în calea furtunilor de la Marea Neagră, dar și brizei, piesele vor fi prinse cu ancore din fibră de sticlă, încastrate adânc în pereții Cazinoului. La final vor fi tratate cu o vopsea specială.

Gabriel Pachiu, șef șantier Cazino Constanța: „Ne aflăm într-un stadiu destul de avansat. Acoperișul pe partea centrală este gata. Clădirea nu arată prea bine, 15 ani nu a lucrat nimeni. Totul se va reface conform primelor lucrări din 1910”.

Lucrările de renovare a Cazinoului au început în luna aprilie a anului trecut. Conform contractului, firma care și-a asumat renovarea edificiul are 30 luni la dispoziție pentru a finaliza lucrările. Asta înseamnă că în toamna anului 2022, dacă totul se desfășoară conform planului, ne vom bucura din plin de Perla litoralului românesc - Cazinoul din Constanța.

Cazinoul Constanţa a fost inaugurat pe 15 august 1910 în prezenţa principelui Ferdinand. Lucrările de refacere se apropie de 112 milioane de lei. Finanțarea este asigurată de Compania Națională de Investiții.


VIDEO PROTVPLUS.RO