Studiu: Jumătate dintre români nu cred că banii cash răspândesc coronavirus

bani
Shutterstock

Un român din doi crede că banii cash nu contribuie deloc la răspândirea Covid-19, însă mai mult de jumătate dintre români (55%) declară că în următorul an vor folosi din ce în ce mai puţini bani cash.

"1 din 2 români crede că banii cash nu contribuie deloc la răspândirea noului coronavirus. În schimb, 29% dintre respondenţi declară contrariul - ei sunt siguri că banii cash pot răspândi virusul. Cei care sunt pasivi în legătură cu acest subiect reprezintă 21% dintre respondenţi. Cei care cred că virusul se poate transmite prin cash sunt cei mai tineri dintre respondenţi - milenialii fară partener - 36%. La polul opus se află 63% dintre tinerii profesionişti, urmaţi de peste jumătate dintre maturii fără partener (55%) - aceste segmente afirmă că folosirea banilor în numerar nu contribuie deloc la răspândirea virusului", se arată într-un comunicat Reveal Marketing Research, autorul studiului, despre obiceiurile de plată în 2021.
Aproximativ jumătate dintre familiile moderne (49%) şi jumătate dintre cele tradiţionale (51%) nu se aşteaptă deloc ca banii să influenţeze în vreun fel transmiterea noului coronavirus.

CITEȘTE ȘI: Studiu: Covid-19 poate supraviețui pe bani sau telefoane mobile până la 28 de zile

La nivelul întregului eşantion, 21% dintre români nu exprimă nicio părere pe acest subiect. Segmentele pasive în această privinţă sunt seniorii pensionari - 32% dintre aceştia nu sunt siguri dacă banii răspândesc virusul, la fel şi 22% dintre familiile moderne.

Potrivit studiului, maimult de jumătate dintre români (55%) declară că în următorul an vor folosi din ce în ce mai puţini bani cash, în special maturii educaţi şi cei fară partener. 67% dintre maturii fără partener şi 63% dintre familiile moderne afirmă că în 2021 vor face mai puţine plăţi în numerar. Inclusiv 62% dintre seniorii pensionari sunt de aceeaşi părere. În schimb, o treime dintre români (33%) crede că va folosi la fel de mulţi bani cash şi în următorul an.

Citește și
dezinfectant
Dezinfectantul pentru mâini, pe bază de alcool, un pericol pentru cei mici. Ce trebuie să știe părinții

Familiile tradiţionale şi tinerii profesionişti sunt la egalitate (aproximativ 40% ambele segmente) în ceea ce priveşte obiceiurile de plată, astfel că ei vor folosi la fel de mulţi bani în numerar. Doar 2% dintre respondenţi spun că vor utiliza în mai mare măsură cash-ul anul acesta, iar 10% au selectat răspunsul "nu ştiu", întrebaţi despre obiceiurile lor de plată din anul următor.

Reveal Marketing Research este o companie de cercetare de piaţă full-service, specializată în marketing research, studii
sociologice, customer insight, business strategy, market development. Metoda folosită pentru realizarea studiului a fost CAWI (Computer Assisted Web Interview) şi au fost derulate 1011 interviuri online cu respondenţi cu vârsta peste 18 ani, online users, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional urban şi rural în perioada 6-11 ianuarie 2021. Eroare de eşantionare +/- 3%. Nivel de încredere 95%.

Citește și...
Studiu la nivel global: o treime dintre angajați trebuie să se recalifice în următorii trei ani
Studiu la nivel global: o treime dintre angajați trebuie să se recalifice în următorii trei ani

O treime dintre angajați trebuie să se recalifice în următorii trei ani, arată un studiu la nivel global. Asta, pentru că automatizarea schimbă rolul oamenilor și îi obligă să se perfecționeze.

Dezinfectantul pentru mâini, pe bază de alcool, un pericol pentru cei mici. Ce trebuie să știe părinții
Dezinfectantul pentru mâini, pe bază de alcool, un pericol pentru cei mici. Ce trebuie să știe părinții

Un studiu francez a descoperit că în 2020 au existat de șapte ori mai multe cazuri de copii care au avut probleme de vedere din cauza pulverizării în ochi a dezinfectantului de mâini.

Vorbitul răspândește Covid cel puțin la fel de mult ca tusea. Care este explicația
Vorbitul răspândește Covid cel puțin la fel de mult ca tusea. Care este explicația

Vorbitul poate răspândi Covid la fel de mult ca tusea, arată un studiu realizat de Cambridge. Și asta pentru că micii aerosoli ai virusului emiși atunci când vorbește o persoană infectată rămân în aer mai mult timp decât picăturile mai mari dintr-o tuse.

Recomandări
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut

Sub pretextul că repară o mare nedreptate, parlamentarii puterii au majorat marți salariile primarilor şi viceprimarilor.

Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de
Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de "acte deliberate"

Scurgeri inexplicabile de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, la Marea Baltică, sunt cauzate de "acte deliberate" şi nu de un "accident”, a declarat, marţi seară, premierul danez, scrie AFP.

 

Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev:
Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev: "Bine aţi venit acasă, în Rusia!"

Autorităţile de ocupaţie pro-ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson şi Lugansk au anunţat marţi seară victoria la referendumurile ilegitime de anexare a acestor teritorii la Rusia, transmite AFP.