Iarna se întoarce în forță în România. Ninsori puternice până miercuri seara

26-01-2021 18:40


Iarna se întoarce în forță. În județele Bistrița-Năsăud și Maramureș a nins ore în șir, însă viscolul a fost cel care le-a făcut viața un calvar șoferilor.

Lucrurile se vor complica și în restul țării. Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vreme rea, valabil pentru București și opt județe din sud-estul țării.

A fost o noapte grea pentru șoferii care au tranzitat pasul Tihuța, principalul drum care leagă Transilvania de Moldova. A nins viscolit iar din această cauză utilajele de deszăpezire abia au reușit să îndepărteze zăpada.

În pasul Gutâi, mai multe TIR-uri au rămas înzăpezite, deși erau echipate cu lanțuri.

Bărbat: „După cum se vede, imediat are 10 cm și nu se lucrează și drumul chiar e circulat.”

Inevitabil, s-au creat ambuteiaje. În plus, utilajele au intervenit tărziu, așa că polițiștii l-au amendat pe administratorul drumului cu 10.000 de lei.

La fel au stat lucrurile și în zona Munților Apuseni, unde viscolul puternic a lăsat fară energie electrică peste o mie de locuințe. Compania de electricitate a reușit să remedieze problema cu ajutorul pompierilor.

Și următoarele zile se anunță dificile în Muntenia, Dobrogea și Moldova. Meteorologii au emis pentru sud-estul țării un cod galben de ninsori puternice, valabil până miercuri la ora 23. Vântul va avea la rafală peste 50 de km/h.


VIDEO PROTVPLUS.RO