EXPERIMENT. Drumul Gara de Nord - Otopeni, parcurs cu mașina, trenul și RATB. Care e mai avantajos


Ultimul update: Joi 02 August 2018 20:07
Data publicarii: Vineri 13 Iulie 2018 18:39
Categorie: Stiri actuale

CFR-Călători se laudă că a reuşit să depăşească RATB pe distanţa Gara de Nord - Aeroportul Otopeni, după ce a fost reparat podul de la Mogoşoaia. Astfel, cei interesaţi pot ajunge pe calea ferată în maximum 40 de minute.

Din păcate, trenurile de navetişti sunt extrem de murdare. Reporterii PRO TV au făcut un experiment, ţinând cont şi de faptul, că pentru ''Campionatul European de Fotbal'', vor ajunge în Bucureşti zeci de mii de suporteri.

Ca să verificăm informaţiile reprezentanţilor CFR Călători, luăm trenul care pleacă din Gara de Nord spre Aeroport la ora 2.30. Să-l cronometrăm, să vedem la cât ajunge.

Este ora 3 şi 2 minute, iar trenul a ajuns. A oprit aici, în câmp, în apropierea Aeroportului. Din păcate, în tren a fost foarte cald, pentru că aerul condiţionat nu a funcţionat.

Problema este că acum, va trebui să mergem cu microbuzul până la aeroport. Poate din acest motiv suntem singurii pasageri. Pentru că în microbuz nu există aer condiţionat, a fost sufocant de cald. Una peste alta, din Gara de Nord, până la Aeroport cu trenul am făcut 40 de minute.

În afară de tren, între aeroportul din Otopeni şi Gara de Nord mai circulă şi autobuzul RATB de pe linia 780. Un bilet costă 3.50. Dar să vedem în cât timp ajunge. Călătoria cu autobuzul între gara de nord şi aeroport a durat 46 de minute. Din fericire, am avut parte şi de aer condiţionat.

Desigur, puteţi alege să mergeţi cu maşina de aici din Gara de Nord până pe aeroportul internaţional Henri Coandă din Otopeni. Ne-a luat fix 30 de minute ca să ajungem cu maşina de la Gară de Nord până la terminalul plecări din Otopeni. Cel mai probabil, pentru că este vineri, o zi cu trafic extrem de aglomerat în Bucureşti.

Tragem linie. Dacă aveţi maşina şi bani să plătiţi parcarea de la aeroport, este cea mai rapidă şi confortabilă modalitate. Altfel, puteţi merge cu trenul, dar trebuie să vă obişnuiţi cu murdăria şi mirosurile din garniturile de navetişti. Cu autobuzul faceţi cel mai mult.

Soluţia este ca reprezentanţii CFR Călători să schimbe trenurile pe distanţă Gara - Aeroport ca să atragă călători. Acest lucru poate fi solicitat de ministerul Transporturilor, care până acum nu a găsit nicio soluţie pentru a prelungi linia de cale ferată până la terminal.

Totul s-a blocat la licitaţia studiului de fezabilitate, care nu a fost realizat, aşa că riscăm să ratăm termenul din 2020 şi să transportăm suporterii cu microbuze fără aer condiţionat.

De metrou, la Aeroport - nici vorbă, nu ştim care este poziţia Uniunii Europeană faţă de acest proiect.

VIDEO PROTVPLUS.RO