Femeia care a ars pe masa de operaţie la Floreasca a murit. Mesajul ministrului Sănătății

29-12-2019 21:36

Continuă să apară detalii şocante privind cazul de la Floreasca, unde o pacientă a ars după a fost dezinfectată cu o soluţie care avea o concentraţie mare de alcool şi care nu trebuia folosită în același timp cu bisturiul electric.

UPDATE 21:30 Ministerul Sănătății a transmis condoleanțe familiei pacientei. “Sperăm să învățăm cu toții din acest episod tulburător, ca pe viitor, în niciun spital din România, să nu mai avem parte de o asemenea experiență traumatizantă. Sunt alături de familia greu încercată și acum, la ceas de cumpănă, le transmit că atât eu, cât și echipa MS pe care o coordonez, va face tot posibilul pentru aflarea adevărului”, a spus ministrul Victor Costache.

UDPATE 20:20 Pacienta a murit

Starea femeii de 66 de ani, care suferă de cancer pancreatic, a fost agravată de arsurile dobândite. Este acum internată în secţia de mari arşi a spitalului, intubată şi ventilata mecanic şi pe dializă. Medicii rămân rezervaţi.

''Echipa operatorie a început să mişte câmpurile pentru a găsi sursa de foc şi a o stinge. În momentul în care medicul a îndepărtat câmpul de pe pacienta flacăra s-a extins cu repeziciune din zona lombară şi toracică spre capul pacientei'' - a declarat o asistentă care era în sala de operaţie în acel moment.

 

Ce substanţă dezinfectantă a fost folosită în cazul pacientei care a ars pe masa de operaţie

 

Înainte de intervenţia chirugicală, pacienta a fost dezinfectată cu o soluţie de mâini, care avea o concentraţie mare de alcool şi care nu trebuia folosită în acelsi timp cu bisturiul electric. Primele verificări arată însă că nu s-a ţinut cont de instrucţiuni şi asta a dus la izbucnirea incendiului în care femeia de 66 de ani a suferit arsuri grave. S-au deschis 4 anchete în acest caz, iar duminică, o echipă a Ministerului Sănătăţii a fost din nou la spital pentru a sta de vorbă cu cei implicaţi.
 

S-au deschis mai multe anchete. Una este a ministerului sănătăţii, care trebuie să afle şi de ce reprezentanţii spitalului nu au anunţat incidentul. A doua este Serviciului de Investigaţii Criminale de la Poliţia Capitalei. Cercetări fac şi reprezentanţii Colegiului Medicilor din Bucureşti, dar şi ai Spitalului Floreasca.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO