În București, anul școlar ar putea începe cu scenarii diferite, în funcție de sector

Ultima actualizare: 07-09-2020 16:22
elev
Agerpres

În București, noul an școlar ar putea începe după scenarii diferite, din cauza felului în care sunt împărțite cele 6 sectoare, din punct de vedere epidemiologic.

Astfel, potrivit hărții care a fost publicată de Ministerul Sănătății, privind incidența cazurilor de infectare cu Covid-19 în fiecare localitate din România, Bucureștiul se prezintă în felul următor:

-► sectoarele 1, 2 și 6 - scenariul galben

-► sectoarele 3, 4 și 5 - scenariul verde

 

Scenariul galben: prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu este pentru localitățile cu o incidență de 1-3/1.000 locuitori.

Scenariul verde: participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Pentru acest scenariu, incidența trebuie să fie mai mică de un caz la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Vezi aici HARTA completă a localităților, publicată de Ministerul Sănătății!

Inspectoratului Școlar al Municipiului București: ”Municipiul Bucureşti se încadrează în Scenariul 2”

 

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a comunicat astăzi, 07.09.2020, rata de incidenţă a îmbolnăvirilor, cumulată la 14 zile, a cărei valoare este de 1,12.

Potrivit Ordinului comun MEC/MS nr. 5487/1494 din 31.08.2020, Anexa nr. 1 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, Municipiul Bucureşti se încadrează în Scenariul 2.

Consiliile de Adminstraţie ale unităţilor de învăţământ vor transmite Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Direcţiei de Sănătate Publică, propunerile de scenariu în funcţie de infrastructura locală, până la data de 08.09.2020.

Propunerile unităţilor de învăţământ avizate de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucucreşti şi de Direcţia de Sănătate Publică vor fi transmise spre aprobare Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. Soluţionarea va fi primită până la data de 10.09.2020”.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO