Mihail Boldea: "Imi caut bilete sa revin in tara. E circ ce li se intampla tatalui si fratelui meu"
Procurorii DIICOT au instituit sehestru asigurator pe doua apartamente si patru terenuri din Galati ale lui Boldea. De asemenea, procurorii au mai pus sechestru si pe banii din patru conturi, pe alte imobile instrainate de acesta fratelui si tatalui sau.
Reactia deputatului fugar Mihail Boldea la declaratia presedintelui Traian Basescu
Desi oficial este dat in urmarire internationala, Mihail Boldea nu pare ca se fereste. Vineri seara a contactat-o pe jurnalista Clarice Dinu de la Gandul pe care a rugat-o sa il sune.
"Nu sunt in Kenya, sunt in Congo. Am venit cu avionul in Kenya si am plecat cu masina in Congo. Am intrat pe internet acum si am vazut declaratiile lui Basescu. Nu trebuie sa ma caute ei pentru ca vin eu"
"Sunt un om liber. Pe 16, m-am dus la DIICOT, i-am zis procurorului ca plec si mi-a zis pleaca. M-au mai chemat si pe 23 decembrie si pe 24 am plecat la schi"
Procuroul DIICOT, Sorin Carare, cel care il ancheteaza, nu confirma insa aceasta discutie.
De aceasta data, Boldea sustine ca a zburat cu un avion din Turcia in Kenya dupa care a luat masina pana in Congo. Este cel putin ciudata marturia deputatului in conditiile in care numarul dat de el avea prefix de Kenya, iar pana in Congo, cu autoturismul ar fi avut de parcurs 2500 de kilometri.
In finalul convorbirii care a durat 8 minute, suspectul Boldea a precizat.
"Vin singur in Romania saptamana viitoare. Imi caut bilete. Nu se poate asa ceva. Ce fac familiei mele... Tatalui meu, fratelui meu. Este un circ. In dosar nu exista niciun prejudiciu".
Acelasi Boldea nu ar fi incercat sa sune acasa.
"Nu a contactat familia pana in acest moment si cred ca intr-un fel a gandit - cel putin eu asa as gandi logic - in primul rand a dorit sa linisteasca o natiune intreaga si cu aceasta ocazie si familia a vazut ca el este viu'' spune fratele sau.
In timp ce Boldea se joaca de-a hotii si vardistii prin Africa, la Galati tot mai multi oameni sustin ca, el a trimis zeci de solicitari in numele lor catre Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor.
In 1969, domnul Caracateanu si-a ridicat o casa, pe terenul familiei. In 1987 comunistii, insa, l-au expropriat si au construit blocuri. Avocatul Mihail Boldea a intervenit in 2007 pe langa Autoritatea Nationala pentru restituirea proprietatii pentru ca omul sa primeasca inapoi banii sau terenul. Acesta insa n-a vazut niciun leu si nici proprietatea inapoi.
Pana acum pagubitii nu au depus niciun fel de plangere.