Conturile in care Boldea a virat 185.000 de euro cu o zi inainte sa fuga din tara, blocate de DIICOT
Procurorii au instituit sechestru asigurator pe conturile a doi coinculpati din dosarul in care Mihail Boldea este acuzat de inselaciune, conturi in care deputatul virase, cu o zi inainte de a pleca din tara, 185.000 de euro, potrivit unor surse judiciare
Conform surselor citate, Mihail Boldea a virat cei 185.000 de euro in conturile celor doua persoane in urma cu o saptamana, in 16 martie.
De asemenea, in cursul zilei de vineri, la Galati au loc noi perchezitii in acest dosar.
Potrivit surselor judicare, intr-un garaj din Galati au fost gasite un laptop si un hard disk care ar putea contine noi probe.
Seful Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), a spus, intr-o conferinta de presa, ca o "preocupare primordiala" a anchetatorilor este recuperarea prejudiciului produs de gruparea infractionala, astfel ca vor fi luate toate masurile asiguratorii asupra bunurilor lui Mihail Boldea.
Seful DIICOT a adaugat ca instituirea masurilor asiguratorii asupra bunurilor pe care le detinea deputatul Mihail Boldea si pe care le-a instrainat in mod formal catre membrii familie sale va continua.
"Incercam sa procedam la indisponibilizarea a tot ce inseamna imobil, a tot ce inseamna conturi bancare, sume de bani gasite la locuintele acestora", a spus Olaru.
Seful DIICOT a mai spus ca din moment ce procurorii au blocat mare parte din conturile pe care le detine la aceasta data deputatul Mihail Boldea, speranta este ca nu are sursa de finantare foarte mare.
Intrebat daca DIICOT are indicii ca, inainte sa paraseasca Romania, Mihail Boldea si-a lichitat conturile, Codrut Olaru a spus: "Va pot da un singur alt exemplu, de alta natura, nu neaparat baneasca: cu o luna inainte de punerea sub invinuire, casa in care locuieste a fost instrainata, in mod formal, in mod categoric, tatalui sau".
Avocatul Mihail Boldea, deputat (fost PDL, apoi UNPR-n.r.), a parasit Romania in 17 martie, cu destinatia Ankara, ulterior luand un avion catre o tara exotica. Cu o zi inainte fusese convocat la DIICOT pentru a fi audiat, insa s-a prevalat de dreptul de a tacea.
Luni, 19 martie, DIICOT a cerut Parlamentului aviz pentru a il retina, aresta si perchezitiona pe deputat. O zi mai tarziu, Camera Deputatilor i-a ridicat imunitatea lui Boldea pentru a fi perchezitionat, retinut si arestat, insa parlamentarul plecase din tara.
Joi, procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala impotriva lui George Stefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, si a tatalui acestuia, Gheorghe Boldea, pentru spalare de bani, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.
Anchetatorii spun ca Mihail Boldea, in urma cu o luna, si-a vandut casa in care locuia tatalui sau, totodata donandu-si trei apartamente fratelui sau, Stefan Boldea, faptele intrand sub incidenta infractiunii de spalare de bani.
In 2011, deputatul Mihail Boldea i-a donat lui Gheorghe Stefan Boldea trei apartamente si i-a acordat imprumuturi in valoare de 270.000 de euro.
Mihail Boldea a fost dat in urmarire internationala, dupa ce instanta suprema a emis pe numele lui, in cursul zilei de joi, un mandat de arestare preventiva in lipsa, deputatul urmand sa fie cautat prin Interpol intrucat a iesit din tara sambata, iar apoi a plecat cu un avion din Turcia spre o destinatie initial necunoscuta.
Vineri, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a anuntat, la finalul sedintei de bilant a Serviciului Roman de Informatii (SRI), ca Boldea se afla in Kenya.