Imagini impresionante în Neamț. Zimbrii fac zid viu de apărare în jurul unui pui. VIDEO

Dată publicare: 02-07-2020 22:01
Dată actualizare: 02-07-2020 22:08


Imagini impresionante în Neamț. Zimbrii fac zid viu de apărare în jurul unui pui

Mai mulți zimbri au făcut un zid viu de apărare în jurul unui pui, pentru a-l proteja de ceea ce putea reprezenta un potențial pericol pentru acesta.

 

Imaginile spectaculoase au fost surprinse în Parcul Național Vânători Neamț, unde zimbrii au detectat de la mare distanță prezența unui ranger al Romsilva, care le supraveghea mișcările.

 

Chiar dacă omul cu pricina nu reprezenta în niciun caz vreun pericol, zimbrii s-au grupat instinctiv în jurul puiului, pentru a-l proteja cu masivele lor corpuri.

Potrivit Romsilva, acesta este primul pui de zimbru născut anul acesta în libertate, în pădurile Parcului Natural Vânători Neamț, potrivit Ziar Târgu Neamț.

După două secole de la dispariția lui din fauna României, silvicultorii români au reintrodus specia în țara noastră în anul 1958, iar treptat au fost create mai multe nuclee de zimbri.

 

Zimbrul, cel mai mare animal din Europa

 

Zimbrul este cel mai mare animal din fauna continentului european. Masculul poate ajunge și la 920 de kilograme, iar femelele sunt mai mici, cu o greutate între 320 și 640 kg.

Specialiștii eliberează anual în natură mai multe exemplare de zimbru, după teste și o selecție riguroasă.

Acum, în libertate, în Parcul Natural Vânător Neamț, se află cel puțin 44 de zimbri în libertate, din care cel puțin 16 s-au născut deja în libertate.

Parcul Natural Vânători Neamț se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare de păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

Cunoscută sub denumirea de Ținutul Zimbrului, microregiunea a fost inclusă în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”.

De altfel, este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate.

 

Sursa: Cristian Anton


VIDEO PROTVPLUS.RO