Idei pentru cadourile de Crăciun. Cărțile rămân darul care nu se demodează niciodată

Ultima actualizare: 09-12-2020 20:24

Dacă nu aveţi idei pentru cadourile de Crăciun cărţile sunt darul perfect. Sunt zeci de titluri noi care au apărut în acest an, iar editurile au pregătit pachete speciale pentru iubitorii de lectură.

În anumite cazuri le şi livrează în numele dumneavoastră chiar dacă destinatarul se află într-un alt oraş.

"Pământul făgăduinței", primul volum din memoriile lui Barack Obama, îl găsiţi la editura Litera, alături de cel mai nou roman al lui Colum McCann – Apeirogon sau de jurnalul ,,Nu sunt eu", autobiografia actriţei Maia Morgenstern.

Dan Vidrașcu, directorul general al Grupului Editorial Litera: ”Împleteşte amintiri din copilăria autoarei legate de părinţi, școală, prieteni”.

Într-o confruntare de idei, Gabriel Liceeanu şi Andrei Pleşu vorbesc - ,,Despre Destin". Volumul a apărut la Humanitas, alături de alte cărţi semnate de scriitorii români: Mircea Cărtărescu, Ioana Pârvulescu sau Ana Blandiana. Lista continuă cu scrieri din literatura universală: - Senaca, Scrisori către Luciliu sau ,,Arcaşul fără arc", o carte de poveşti, pilde şi vorbe de duh.

Lidia Bodea, director general Editura Humanitas: ”Adună tot ce este mai frumos ca poveste, vorba de duh din China Antică, Japonia şi Coreea”.

La raftul de ficţiune, găsim romanul norvegian Istoria Apelor, sau Casa Germană, o carte istorică despre primul proces Auschwitz, văzut prin ochii unei tinere poloneze. Sunt şi volume care îmbină evenimentele din timpul războaielor cu luxul şi eleganța vremurilor.

Denisa Comănescu, director editorial: ”Un roman care este o bucurie se numeşte Aroma Timpului. Este romanul care povesteşte cum a fost creat parfumul Channel şi au fost create marile parfumuri”.

Un virus scapă de sub control, iar o epidemie cuprinde America şi întreaga lume. În Apocalipsă, un roman semnat Stephen King, şi recomandat de editura Nemira. Tot aici găsim autobiografia legendarului muzician Carlos Santana, dar şi o serie de cărţi pentru copii.

Pentru cei interesaţi să îşi dezvolte afacerea şi abilităţile de lider, Curtea Veche, pune la bătaie ultimele cărţi ale lui Daniel Goleman sau Robert Kiyosaki. Căutate sunt şi volumele de bucate.

Miruna Meirosu, PR Editura Curtea Veche: ”Jamie Oliver, o carte pentru cei care sunt gurmanzi şi în acelaşi timp vor să exploreze zona aceasta de reţete vegetariene care sunt extrem de delicioase”.

Sunt însă şi cărţi pe care nu trebuie să le ratăm de-a lungul vieţii, aşa că ele pot fi oricând făcute cadou celor din jur.

Mircea Cărtărescu, scriitor: ”Trebuie să îl citim pe Homer, intodeauana, pe Platon, marii filosofi, Dante, Shakespeare, Dostoievski. Ulise – James Joyce are un fel de aură de dificultate foarte mare. Nu este adevărat. Luaţi–l şi citiţi-l. Fiecare frază a lui este ca un măr copt. Nu dăm orice carte oricui. Trebuie să ne alegem într-un fel prietenul ţintă, să spunem pentru fiecare carte pe care o dăruim. Cartea este unul dintre cele mai minunate şi potrivite daruri de Crăciun în această perioadă, nu îmi închipui, în afară de eternele flori şi câteva musturi, nu îmi închipui alt dar mai frumos decât cărţile”.

Raisa Beicu, influencer: ”Cărţile sunt ca oricare formă de artă vindecare, cred că există această putere foarte mare a lor de a explica şi diseca situaţii şi îi îndemn pe oameni să citească”.

Indiferent, ce titlu v-a rămas în minte, cărţile sunt darul care nu se demodează niciodată. În plus, în această perioadă, librăriile online au pregătit pachete speciale, iar în unele cazuri livrarea este gratuită şi ajunge rapid la cei dragi.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO