Miliardarul britanic care a dat gratis acțiuni de 1 miliard de lire sterline angajaților

09-12-2020 12:12


Miliardarul britanic care a dat gratis acțiuni de 1 miliard de lire sterline angajaților

Un miliardar britanic a oferit cadouri extrem de generoase angajaților săi. Matt Moulding le-a dat gratis acțiuni în valoare de 1 miliard de lire sterline.

Matt Moulding, în vârstă de 48 de ani, este fondatorul The Hut Group (THG), cu sediul în Manchester, a spălat vase în tinerețe și a fost exmatriculat din facultate. Ulterior, a vândut CD-uri online și apoi, văzând oportunitatea internetului, a pus la punct site-uri pentru mai multe magazine online, relatează cotidianul „The Sun”.

A cunoscut succesul în Marea Britanie dar și pe glob cu afacerea lui, THG, care include mărci precum MyProtein și Lookfantastic, iar businessul său este estimat la aproximativ 5 miliarde de lire sterline.

În ultimi zece ani, miliardarul a oferit acțiuni gratuite angajaților companiei, chiar și secretarelor ori șoferilor.

„Am creat mai mulți milionari decât orice altă companie din istoria corporației britanice. Nimeni nu trebui să plătească nimic. Am schimbat cu adevărat atâtea vieți” a declarat Matt Moulding,

Mai sunt și alți angajați care vor primi participațiile gratis, deoarece 175 milioane de lire sterline în acțiuni nu au fost încă distribuite.

Angajaților li s-au atribuit mai mult de o cincime din acțiunile companiei, de când firma a fost fondată în 2004.

Firma THG vinde produse de nutriție și beauty, marcă proprie, pe 200 de site-uri din toată lumea, dar și produse sub licența altor mărci cu renume din acest domeniu.

După ce și-a listat la bursă compania, în septembrie, Matt Moulding a obținut 830 de milioane de lire sterline. Averea sa și a familiei sale a ajuns la 960 de milioane de lire sterline, conform The Sunday Times Rich List.

Miliardarul este tatăl a patru copii și rezistă pe parcursul unei zile de muncă bând 20 de cești de cafea zilnic. Își gestionează businessul aproape exclusiv de pe telefonul mobil.

Nu a neglijat nici acțiunile de caritate, donând 10 milioane de lire pentru sprijinirea eforturilor de luptă împotriva COVID, și 2 milioane de lire pentru lucrătorii din prima liniei din domeniul asistenței medicale.

Sursa: The Sun


VIDEO PROTVPLUS.RO