Hoții loviți de soartă după un jaf: au făcut accident, au pierdut prada și au fost prinși

Ultima actualizare: 27-01-2019 20:18

Aventură de pomină pentru patru hoţi, care au dat câteva spargeri în zona Branului.

Au reuşit să fure mai multe bunuri din gospodării şi le-au înghesuit în maşina unuia dintre ei. Însă în goana lor către casă, au provocat un accident, iar lucrurile furate li s-au împrăştiat pe şosea. Scena a fost filmată de o cameră de supraveghere, iar plăcuță cu numărul de înmatriculare a rămas la locul accidentului. Aşa au reuşit poliţiştii să-i prindă.

Era trecut de miezul nopţii când o cameră de supraveghere din oraşul Tohanul Nou surprinde impactul violent dintre două maşini. Un autoturism cu inscripţia de taxi care gonea dinspre satul Sohodol nu a acordat prioritate unei maşini care circula regulamentar spre Braşov. Cele două maşini se izbesc violent.

Imediat după accident, lucrurile furate s-au împrăştiat pe şosea, iar câţiva localnici au ieşit din case să vadă ce s-a întâmplat.

Nu şi-au dat seama că protagoniştii accidentului se întorceau de la furat şi aveau maşina plină de bunuri luate de prin gospodăriile altora.

Până să se dezmeticească martorii, suspecţii au dispărut care încotro, inclusiv şoferul vinovat, care a pornit cu greu, căci maşina lui rămăsese fără o roată. Dar a lăsat în urmă indicii care au uşurat munca poliţiştilor.

Martor: ”Trei, patru topoare şi o funie. Și o bicicletă, aicea în poartă, o bicicletă ruptă, îndoită, probabil furată şi aia. Și aicea era masca din faţă cu numărul, a luat-o poliţia."

Şoferul fugar a fost prins după numai câteva ore. A susţinut că e taximetrist şi că nu are nimic de-a face cu cei trei tineri care comandaseră, chipurile, o cursă până în satul Sohodol. Pus în fața probelor, a recunoscut că a fost complice. Hoţii au intrat prin case, grajduri şi magazii şi au pus mâna pe tot ce era uşor de cărat şi de vândut.

Alina Ivan, purtător de cuvânt al IPJ Brașov: ”Am reuşit identificarea şi prinderea autorilor furtului, aceştia fiind trei bărbaţi, unul dintre ei având vârsta de 27 de ani şi ceilalţi doi, minori de 17 ani, toţi cu dimiciliul în oraşul Râşnov."

Culmea este că unii păgubiţi nici nu ştiau că au fost vizitaţi de hoţi.

Păgubit: "M-am pomenit cu doi domni de la poliţie îmbrăcaţi civil. ”Știţi, aţi fost prădaţi de hoţi.” Am rămas efectiv şocată când i-am auzit."

Cei trei suspecţi sunt cercetaţi pentru furt calificat, iar tânărul de 27 de ani a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Şoferul este şi el acuzat de complicitate la furt, dar şi de fugă de la locul accidentului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO