Hotelurile vechi de pe Litoral pot deveni amintire. Ce planuri au proprietarii


Ultimul update: Sambata 23 Noiembrie 2019 19:52
Data publicarii: Sambata 23 Noiembrie 2019 19:52
Categorie: Stiri Turism

Hotelurile cu mobilă din anii '80 și băi pe hol ar putea deveni o amintire pentru turiștii care merg pe litoral. Zeci de unități de cazare și-au schimbat proprietarii, după negocieri care au durat câțiva ani.

Noii patroni promit condiții mult mai bune. Cum numărul turiștilor a crescut substanțial în ultimii doi ani, investițiile de zeci de milioane de euro ar putea fi recuperate rapid.
În sudul litoralului, sute de muncitori muncesc de zor ca să scoată la lumin[ vechile hoteluri. Cumpărat acum doi ani, complexul Belvedere, Amfiteatru, Panoramic din Neptun Olimp are șanse să redevină tentant.

Supervizor șantier: „Am început de o lună jumate-două. Pe regii suntem pe la etajul 7, la fațadă suntem încă pe la nivelul 4.”

Reporter: „În ce stare au fost hotelurile?”

Supervizor: „Deplorabilă cumva. Am început de la structură, evacuat, decopertat, înlocuit tot ce a fost în interior."

Reprezentant investitor: „Vom avea un resort exact cum avem și în Mamaia Nord cu 1.200 de camere în sistem all inclusive. La 4 stele va fi clasificat. Suma totală a investiției am bugetat-o undeva la 40 de milioane de euro.”

În cele peste 800 de hoteluri, vile și pensiuni de pe litoralul românesc sunt 250.000 de locuri de cazare. Din păcate, o treime sunt într-o stare deplorabilă.

Autoritățile de pe litoral confirmă că în ultimele două luni s-au încheiat cel puțin zece tranzacții cu hoteluri, iar sumele plătite sunt de ordinul milioanelor de euro. Vorbim în primul rând de multe clădiri vechi care abia mai puteau fi clasificate cu o stea sau cu două și care au nevoie de investiții pe măsură.

Cele mai multe tranzacții s-au făcut în stațiunile din sud.

Proprietar hoteluri: „Nu poți să cumperi un hotel și să-l lași așa 10 ani de zile. Trebuie să investești. Avem un proiect mai mare, un proiect estimat la ora asta undeva la 4,5 milioane de euro. E vorba și de o extindere. Este vorba de un centru de sănătate.”

Potrivit datelor Federației Patronatelor din Turismul Românesc, în 2018, numărul turiștilor a fost cu 20% mai mare față de anul precedent. Trendul crescător s-a menținut și în 2019, asta și datorită voucherelor de vacanță.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO