Haos la metrou, intre statiile Dristor 2 si Gara de Nord. O conducta RADET care s-a spart a provocat devierea unor trenuri

Ultimul update: Sambata 15 Aprilie 2017 06:55
Data publicarii: Miercuri 12 Aprilie 2017 10:48
Categorie: Actualitate

O defectiune care s-a produs marti noaptea la metroul bucurestean a provocat devierea unor trenuri intre statiile Dristor 2 si Gara de Nord.

Din informatiile furnizate de conducerea Metrorex, a fost vorba despre o defectiune aparuta din cauza unei conducte RADET, care s-a spart in reteaua subterana si a inundat cateva linii intre Piata Victoriei si Dristor 2.

Miercuri dimineata, defectiunea a fost remediata, astfel ca s-a dat drumul la circulatia trenurilor, insa dupa cateva ore problema a aparut din nou.

vitalie

Calatorii au fost informati despre acest incident prin intermediul unor anunturi transmise in reteaua Metrorex, care a precizat ca intarzierile sunt de aproximativ 30 de minute.

Din cauza acestei situatii, miercuri in jurul orei 10.30, trenul care circula pe ruta Piata Victoriei - Dristor 2 a oprit in statia Stefan cel Mare, iar calatorii au fost anuntati sa coboare acolo si sa astepte altul pentru directia Dristor.

Pe cel mai nou tronson de metrou din Capitala vor circula trenuri vechi de 40 de ani. Cum arata cele doua statii deschise

vitalie

Directorul Metrorex Marin Aldea a declarat pentru Stirile Pro TV ca circulatia trenurilor este afectata intre statiile Gara de Nord si Dristor si ca situatia ar putea reveni la normal in jurul orei 11.30.

"Astazi, 12.04.2017, o conducta magistrala a furnizorului de utilitati RADET a fost avariata si s-au produs infiltratii masive de apa calda in tunelul metroului intre statiile Piata Victoriei 2 - Gara de Nord 1.

Acest lucru a determinat modificarea circulatiei trenurilor pe un singur fir, pe tronsonul Stefan cel Mare - Gara de Nord 1. Pana la remedierea situatiei, circulatia pe tronsonul mai sus amintit se va desfasura pe firul 2.

Echipele Metrorex depun eforturi sustinute, pentru ca circulatia trenurilor sa fie reluata in cel mai scurt timp, in conditii normale, corelat cu interventia efectuata de RADET." - se arata intr-un comunicat de presa al companiei Metrorex.

vitalie

De asemenea, conducerea RADET a anuntat ca defectiunea a fost remediata in jurul orei 14:00.

"RADET Bucuresti anunta, miercuri, ca din cauza unei avarii survenite in cursul noptii de marti spre miercuri, in jurul orei 01:30, a fost afectata galeria de metrou din zona Piata Victoriei, tronsonul Piata Victoriei – Gara de Nord. Avaria a fost izolata in jurul orei 04:00, lucrarile continuand in cursul acestei dimineti.

Echipele RADET au fost mobilizate pentru remedierea avariei, astfel incat circulatia metroului sa nu fie afectata. in cursul acestei zile, din cauza cantitatii de apa aflata in subteran ca urmare a producerii avariei in timpul noptii, circulatia metroului este ingreunata.

Pentru evacuarea apei din subteran, lucreaza la fata locului angajati ai RADET si METROREX, sprijiniti de angajati si utilaje apartinand APA Nova.

Timpul estimat de pentru evacuarea apei din galeria subterana este de doua ore, respectiv ora 14.00.

Va multumim pentru intelegere!" - RADET.

 

Ministrul Transporturilor a anuntat o noua amanare la metroul din Drumul Taberei. Cand va fi de fapt finalizata Magistrala 5

Ministrul Transporturilor a anuntat o noua amanare la metroul din Drumul Taberei. Cand va fi de fapt finalizata Magistrala 5

alunecari

11 gospodării din Dâmbovița, afectate de alunecări de teren. Trei familii, nevoite să se mute

Turişti rămaşi blocaţi în Masivul Bucegi din cauza viscolului

Alertă pe Dunăre. Nivelul fluviului a crescut cu aproape jumătate de metru

Accident rutier la Ploieşti. Au fost rănite şase persoane, între care trei copii

Scrisoare ameninţătoare, trimisă ministrului de externe grec cu un glonţ în interior

Mihai Şora, despre județul Teleorman: ”Iadul sărăciei, acel tărâm în care morţii votează”

spital

Secția în care medicii sunt cei mai predispuși spre sinucidere. ”Se trăiește la extrem”

Protest la Guvern. Mai mulți biologi, chimişti şi biochimişti se plâng de salariile mici

Fetiță de 13 ani din București, dispărută de acasă. Polițiștii cer sprijin pentru găsirea ei

Tudorel Toader, despre motivarea CSM: Ce a susţinut doamna Kovesi au cosmetizat şi au zis "este bine aşa"

Bărbat prins de poliţişti după ce a furat 900 de lei din rucsacul unei tinere, la metrou

Incendiu puternic la un ansamblu rezidențial din București, Monaco Tower