Grevă spontană a șoferilor de autobuz din Constanța. Ce nemulțumiri au

Ultima actualizare: 20-12-2019 18:05

O grevă spontană a șoferilor de autobuz din Constanța a dat peste cap traficul din tot orașul, mai ales vineri, când toată lumea aleargă după brad, cadouri și cumpărături de sărbători.

Peste 120 de șoferi de autobuze au refuzat să urce la volan și cer demisia directorului firmei de transport. Angajații sunt nemulțumiți de salarii, dar și de prima de Crăciun, de 350 de lei, pe care o consideră prea mică.

În replică, primăria Constanței, principalul acționar al firmei, susține că în ultimii doi ani salariile șoferilor s-au dublat și că oamenilor li s-au dat tot felul de sporuri.

Peste 120 de angajați ai companiei de transport local din municipiul Constanța spun că sunt nemulțumiți de condițiile de muncă și de salariile prea mici.

Șofer: „Demisia directorului, altfel nu cedăm. Ne dorim ca noul director să ne asculte toate doleanțele, să le și rezolve în același timp.De exemplu, la fiecare cap de linie era câte o rezervă, nu o mai avem , nu mai avem timp de repaus între stații suficiente pentru noi. Noi nu avem timp de pauză de masă, noi nu avem timp de o toaletă, nu avem timp de nimic. Suntem roboți.”

Șofer: „Mașinile nu au CASCO, ne-am rugat de ei, s-au făcut sesizări la poliție, s-au făcut sesizări peste tot, nu ne ia în seamă. Să fac o nenorocire și să plătesc eu și familia mea"

Șofer: „Ne-am îmbolnăvit de stres. Noi când mergem la fișa medicală suntem toți paralizați, suntem paralizați. Tensiune, glicemie și toate alea, s-au speriat ăștia în ce hal ajungem acolo și cum arătăm.”

În același timp, acționarul principal al societății, primăria Constanța, spune că în ultimii doi ani salariul șoferilor s-a dublat, de la 1600 de lei brut a ajuns la 3200 de lei. Pe lângă asta, angajații primesc tichete de masă, sporuri, vouchere de vacanță și au 31 de zile de concediu. În plus, înaintea acestei greve, primăria nu a primit nici o sesizare.

Decebal Fagadau, primarul municipiului Constanța: „Nu a venit nimeni să vorbească nici cu primarul, nici cu Consiliul Local, mi se pare inacceptabil să vorbesc înainte de conferință de presă cu domnul președinte al unui sindicat care mi-a dat cu 10 minute înainte de această conferință de presă telefon că ar vrea să se întâlnească cu mine.”

Trist este că cei care au de suferit sunt constănțenii, care astăzi au așteptat degeaba în stații.

Doamnă: „Nu vine niciun autobuz. E grevă! Aoooleo! Ne-am dus…și trebuie să ajung la spital. O iau pe jos că nu am altă soluție, nu îmi permit să iau taxi”

Taximetriștii au fost asaltați de clienți.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO