Febra cumpărăturilor a cuprins pe toată lumea şi, grăbiţi să alegem cadoul perfect, uităm de paza lucrurilor pe care le avem, fie prin maşina, fie prin genţi şi buzunare.

Este momentul perfect pentru ca hoţii să intre în acţiune, ne avertizează poliţia. Mai mulţi agenţi au pornit la pas prin parcările supermarketurilor din Ploieşti ca să le amintească oamenilor să fie mai precauţi, pentru a nu fi prădaţi.

Poliţist: "Avem un LCD nou nouţ, la cutie, e super oferta în acest autoturism şi un rucsac în care nu ştim ce este, la fel nici infractorul şi aici avem o mică expoziţie de articole vestimentare, de această dată de alimente, cadouri, lucruri care sunt uşor de sustras şi uşor de valorificat"

Mai toate centrele comerciale au devenit un furnicar, şi, după ce găsesc cu greu un loc de parcare, oamenii dau fugă să mai ia un cadou. Lasă, de multe ori, cumpărăturile deja făcute pe bancheta maşinii, la vedere. Este, propriu-zis, o invitaţie la furt.

Poliţista: "La vedere avem o borsetă şi în spate câteva cumpărături, aici super oferta la un telefon e şi la încărcat".

Oamenii recunosc că în această perioadă sunt mult mai grăbiţi şi mai neatenţi decât în restul anului. Hoţii exact pe asta se bazează.

Poliţist: "Trebuie să fiţi atent la paza bunurilor personale, inclusive a bicicletei, mai ales când vă îndepărtaţi de ea, să o asiguraţi".

Poliţiştii spun că îşi vor continua patrularea prin parcările supraaglomerate în tot acest sezon.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!