Ghidul ANAF pentru contribuabilii care își închiriază locuințele și alte proprietăți. Ce trebuie să facă până pe 25 mai
Contribuabilii care își închiriază locuințele, ori ale bunuri mobile și imobile, au obligația să depună o declarație la ANAF, până la finalul lunii mai. ANAF a publicat Ghidul contribuabilului care încasează venituri din închirieri.
„Prezentul ghid se adresează persoanelor fizice care obțin în anul 2024 venituri din închirieri și subînchirieri de bunuri mobile și imobile din patrimoniul personal” transmite Fiscul, în ghidul publicat, în formal pdf, pe site-ul oficial ANAF.
„Veniturile din cedarea folosinței bunurilor sunt veniturile, în bani și/sau în natură, provenind din cedarea folosinței bunurilor mobile și imobile, obținute de către proprietar, uzufructuar sau alt deținător legal, altele decât veniturile din activități independente”, arată ANAF, care le și definește.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
„În această categorie de venit se cuprind veniturile din:
a) închirieri și subînchirieri de bunuri mobile și imobile din patrimoniul personal;
b) arendarea bunurilor agricole, din patrimoniul personal;
c) închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală, indiferent de numărul de locuințe în care sunt situate acestea.
Veniturile obținute din închirieri și subînchirieri de bunuri imobile din patrimoniul personal sunt cele din cedarea folosinței locuinței, a caselor de vacanță, garajelor, terenurilor și altele asemenea, a căror folosință este cedată în baza unor contracte de închiriere/subînchiriere, uzufruct, arendare și altele asemenea, inclusiv a unor părți din acestea, utilizate în scop de reclamă, afișaj și publicitate” arată sursa citată.
Ghidul ANAF poate fi consultat AICI.