Gheorghiță, despre recordul de morți cauzate de Covid-19: Dacă ar fi fost vaccinați, ar fi fost de 10 ori mai puține decese

Ultima actualizare: 12-10-2021 15:01
date

Vaccinarea anti-Covid reduce de 5 ori riscul de infectare și de 10 ori riscul de deces, astfel încât cifrele record înregistrate marți nu ar mai fi fost posibile, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

 

”Vaccinarea anti-Covid reduce de 5 ori riscul de infectare cu tulpina Delta a bolii și de 10 ori riscul de deces”, a declarat marți colonelul Valeriu Gheorghiță, Campaniei Naționale de Vaccinare Anti-Covid-19.

Comentând cifrele record înregistrate marți- cu 16.743 de cazuri noi de infectare și 442 de decese, Gheorghiță atrage atenția că, dacă ar fi fost mai multe persoane vaccinate în România, nu ne-am fi confruntat cu astfel de situații.

”Nu am mai fi avut 442 de decese, ci undeva la 40. Acestea sunt beneficiile vaccinării”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

 

Motivele invocate de românii care nu vor să se vaccineze

 

Potrivit acestuia, ”principalele motive invocate de persoanele care nu se vaccinează sunt teama de reacții adverse, informațiile insuficiente, alte persoane doresc să mai aștepte pentru că nu sunt convinse de eficiența vaccinurilor și persoane care sunt împotriva ideii de vaccinare în general, nu doar împotriva Covid-19”.

Rata de vaccinare din România este la această dată de 30%, cea mai mare înregistrându-se în București- circa 54%, în timp ce în 20 de județe este de până în 40%, iar în restul de maxim 30%.  

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO