Gestul unui vatman din Iasi, furios ca un copil i-a murdarit parbrizul. Imaginile au starnit controverse

Ultima actualizare: 14-04-2016 06:59

Mai multe imagini cu un vatman din Iasi, care isi curata parbrizul tramvaiului cu haina unui baiat, au starnit controverse pe retelele de socializare.

Imaginile filmate de un amator il surprind pe barbatul furios, dupa ce copilul i-a aruncat cu o crema pe geam. Zeci de persoane au comentat aceasta lectie. Unii considera ca omul a procedat corect, altii ca a exagerat. Conducerea Regiei de Transport in Comun din oras cerceteaza intreaga poveste.

Incidentul a avut loc intr-un cartier din Iasi. Martorul, care a filmat intreaga scena si a postat imaginile pe Facebook, povesteste ca vatmanul s-ar fi enervat cumplit dupa ce baiatul, insotit de cativa amici, ar fi aruncat cu demachiant in geamul tramvaiului, chiar in zona in care se afla cabina manipulantului.

Omul spune ca a vazut cum barbatul a oprit tramvaiul in statie, a coborat, si l-a insfacat de mana pe copilul care nu pare sa aiba mai mult de 10-11 ani. Apoi a vrut sa-i dea o lectie si a curatat geamul cu haina baiatului.

Martor: ''L-a ridicat de o mana sa stearga un far, a vazut ca nu poate, copilul plangea si a inceput sa traga camasa de pe el. El a incercat sa se descheie dar omul asta tragea tare. Era foarte speriat, statea si nu putea sa faca nimic si la un moment dat a inceput sa planga."

Vatmanul a refuzat sa comenteze acuzatiile. Sefii au vorbit insa cu respectivul care ar avea o alta versiune.

Adrian Mihai, purtator de cuvant RATP Iasi: "Copilul a inceput sa stearga vagonul la solicitarea unui trecator, iar vatmanul a continuat aceasta operatiune. Am vorbit cu vatmanul, asa ne-a spus.

Reporter: Ca si-a dat de bunavoie tricoul jos?
Adrian Mihai, purtator de cuvant RATP Iasi: Exact. Martorii pot sa vina la noi sa faca o sesizare in scris. Nu putem lua de bun ce se posteaza pe Facebook."

Gestul vatmanului a starnit pe Facebook zeci de comentarii, pro si contra. In timp ce unii sunt de acord cu gestul barbatului, altii sustin ca nu asta este maniera potrivita.

Trecator: "E un copil, asta este, probabil unul necontrolat, dar e copil. Nu trebuia sa procedeze asa."

Specialistii considera ca barbatul ar fi trebuit, mai degraba, sa discute cu baiatul si sa-i prezinte consecintele faptelor sale.

Daniela Mitrofan, psiholog: "Reactia unui adult trebuie sa reprezinte un model pentru copil. Daca ii raspunzi prin violenta, el va invata ca violenta este ceva normal. "

Cei de la regia de transport Iasi au deschis o ancheta, pentru a vedea daca vatmanul spune sau nu adevarul. Daca va fi gasit vinovat, barbatul risca sa fie sanctionat.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO