GCS răspunde unei postări pe Facebook a Gabrielei Firea: „Acuzații formulate din rațiuni politice”

Ultima actualizare: 19-07-2020 19:28
Firea: Testele Covid-19 făcute de Ministerul Sănătății, nici pe jumătate științifice față de cele ale Primăriei Capitalei
Inquam/ Octav Ganea

Grupul de Comunicare Strategică a răspuns duminică unei postări pe Facebook a Gabrielei Firea, în care primarul acuză de „manipulare și dezinformare” privind numărul real de cazuri din municipiul București.

Gabriela Firea a acuzat Ministerul Sănătății că dezinformează, după ce a anunțat detectarea a 100 de cazuri de Covid-19 în București în ultimele 24 de ore.

Primarul consideră că nu au cum să fie 100 de persoane infectate cu Covid-19 în București în ultimele 24 de ore, deoarece la Spitalul Victor Babeș au fost făcute doar 10 internări.

Grupul de Comunicare Strategică a respins acuzațiile Gabrielei Firea, motivând că sunt „formulate din rațiuni politice” și a explicat diferența dintre cazurile confirmate de Covid-19 și persoanele internate în spitale.

De asemenea, Firea a acuzat Ministerul Sănătății că a catalogat Bucureștiul drept „focar”, lucru respins de Grupul de Comunicare Strategică.

„Cui foloseste denigrarea Bucurestiului? Vreti sa fuga toti investitorii din Capitala tarii? Sa se inchida toate ambasadele?”, a scris Firea pe Facebook.

Reacția Grupului de Comunicare Strategică

 

Respingem astfel de acuzații formulate din rațiuni politice, care au la bază confuzii grave făcute între numărul persoanelor confirmate și numărul persoanelor internate, fără a ține cont de actualul cadru legislativ în vigoare.

Omisiunea deliberată a unor instrumente legislative care nu sunt încă operaționale, dar care au făcut obiectul dezbaterilor publice din ultimele zile, arată erorile de construcție logică a afirmațiilor indicate.

De asemenea, respingem și insinuarea referitoare la catalogarea drept „focar” a municipiului București, precum și prezumțiile conspiraționiste enunțate, fără a prezenta vreun element concludent în susținerea afirmațiilor.

Considerăm revoltătoare tacticile de politizare a crizei sanitare, în care este folosită inclusiv contestarea raportărilor oficiale, fapt care încurajează curentele negaționiste și pune în pericol sănătatea cetățenilor.

Îndemnăm toți actorii publici să acționeze într-un singur sens, acela de a sprijini personalul medical în misiunea sa, de a întreprinde demersuri administrative în susținerea eforturilor de combatere a răspândirii noului coronavirus și de a contribui la respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO