Gabriela Firea: Calea Victoriei ar putea fi pietonala la sfarsit de saptamana tot anul, in special cand e vreme buna

Ultima actualizare: 19-03-2017 00:36
Gabriela Firea

Calea Victoriei, care va deveni pietonala in weekend, incepand din perioada Pastelui, pe portiunea cuprinsa intre Guvern si Ateneu, ar putea fi mentinuta artera pietonala pe toata durata anului,  a declarat, joi, primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Gabriela Firea a spus ca transformarea acestei artere in cale pietonala este un proiect pilot pentru perioada Pastelui, dar ar putea fi mentinut daca va fi considerat o masura buna.

"Proiectul este pilot pentru sarbatorile pascale, dar daca se va considera ca este unul reusit, dorinta noastra este ca in fiecare weekend, pe tot parcursul anului, in special cand este vreme buna, deci sa spunem pana la finalul lunii septembrie, de vineri dupa-amiaza, spre seara ;i pana duminica seara, aceasta zona de la Guvern pana la Ateneu sa fie una pietonala”, a declarat Gabriela Firea, conform news.ro.

Aceasta a adaugat ca inainte de implementarea acestei masuri Calea Victoriei trebuie curatata.

Decizia de a transforma Calea Victoriei in artera pietonala, de Paste, a fost anuntata la inceputul acestei luni de catre primarul Capitalei, care preciza ca in acesta zona vor avea loc spectacole. De asemenea, Firea a anuntat ca centrul Bucurestului va fi decorat, de Paste, cu 1.300 de beculete, iluminatul festiv costand aproximativ 175.000 de euro. Ea a explicat ca in ultimele luni s-au economisit mai multe milioane de euro din contracte, astfel ca poate fi alocata "o suma mica pentru ca Bucurestiul sa fie ornat frumos de Paste”.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO