Gabriel Oprea, vizat de un nou dosar penal. Acuzațiile aduse de un fost subordonat din MAI

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Problemele nu se mai termină pentru fostul ministru de interne Gabriel Oprea. Parchetul General ar putea deschide un nou dosar penal pe numele său, după decizia Curţii Supreme.

Magistraţii au cerut reluarea anchetei în cazul unei plângeri făcută în 2016 de un fost secretar de stat, care susţine că Oprea s-ar fi implicat în emiterea unor rapoarte ale serviciului secret al ministerului.

Gabriel Oprea ar fi influenţat în 2016 redactarea unor rapoarte realizate de Direcţia de Informaţii a ministerului de Interne, instituţie pe care o conducea în acea vreme. Acuzaţia este cu atât mai gravă cu cât a venit din partea lui Mihai Șova, care era secretar de stat în minister în acea vreme şi avea acces şi la şedinţele conduse de Oprea, şi la documente secrete.

După aproape un an însă, procurorii de la Parchetul general au decis să claseze plângerea făcută de Mihai Șova împotriva fostului ministru. Nemulţumit de decizia procurorilor, Mihai Șova a atacat decizia de clasare la Curtea Supremă şi a câştigat.

Șova a avut argumente puternice. Procurorii nici măcar nu s-au obosit să îl audieze pe fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, cu toate că acuzaţiile erau îndreptate asupra lui. Iar din decizia instanţei supreme, care a decis miercuri redeschiderea anchetei, reiese că practic nimeni nu a cercetat acuzaţia.

Judecătorii au decis că: "Procurorul trebuie să efectueze o anchetă efectivă care să presupună verificarea aspectelor învederate de către petentul Şova Mihai în legătură cu presupusa implicare a intimatului Oprea Gabriel în emiterea raportului Departamentului de Informaţie şi Protecţie Internă."

Şi au cerut ca Gabriel Oprea să fie audiat în dosar. Fostul ministru de Interne, în prezent, retras din politică, nu a răspuns apelurilor telefonice şi nici mesajelor scrise prin care i-am solicitat un punct de vedere.

Nu este însă singurul dosar pe numele lui. Oprea mai este anchetat în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigina şi este acuzat de folosirea în mod abuziv a coloanei oficiale. Iar în 2016 a fost trimis în judecată de DNA după ce a fost acuzat de abuz în serviciu. Procurorii l-au acuzat că şi-ar fi făcut cadou o limuzină din fondurile operative ale Departamentului de informaţie şi protecţie internă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO