Furtunile care au lovit România îi forțează pe oameni să-și cumpere generatoare. 18 localități din Constanța, fără curent
Furtunile puternice, care au lovit sud-estul României, îi forțează pe oameni să cumpere generatoare electrice.
Cum o jumătate de milion de locuințe au rămas fără curent, românii au golit rafturile magazinelor de profil care au vândut, într-o singură zi, marfa pe patru luni. Acum s-au făcut liste de așteptare.
18 localități din Constanța nu au nici acum curent electric
Deși ciclonul a lovit, sâmbăta trectută, în județele Constanța și Tulcea, 18 localități nu au nici acum curent electric.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Localnic: „Am stat la frig. Cinci zile în care am stat fără curent și fără apă. Nu. Înveliți, cu plăpumi. Nimic, nimic”.
Localnic: „Foarte rău, foarte rău, de câteva zile nu avem deloc curent și la fiecare furtună, vânt un pic mai puternic, se întrerupe. Frigiderul gol, că toate s-au stricat”.
Mulți se tem că iarna aceasta ar putea aduce mai multe pene de curent de lungă durată. În aceste condiții încearcă să se pună la adăpost și își iau generatoare. Dacă mai găsesc.
Un bărbat locuiește împreună cu familia în localitatea Poarta Alba din județul Constanța.
Localnic: „Am fel și fel de probleme. Nu pot să stau fără curent, nu pot să văd acolo în curte noaptea, să păzesc. Mi-am luat un generator diesel, și am luat ca să fie de capacitate mai mare”.
Rafturile magazinelor care vând generatoare s-au golit pur și simplu. Un singur magazin din Constanța a vândut, într-o zi, marfa pentru patru luni.
Ștefăniță Drăghici, șef raion: „S-au vândut foarte multe generatoare, cererea este foarte mare, încercăm să ne adaptăm în funcție de moment. Unii vor pentru toată casa și atunci trebuie să stăm să vorbim să vedem ce consumatori au”.
Mircea Onea, directorul unei firme de echipamente tehnice: „Pentru o gospodărie clasică, să zic, dacă aș vrea să mențin funcțional un frigider, o combină și o centrală, trei kilowați sunt de ajuns”.
În funcție de capacitate, un generator de curent electric costă între o mie și 15.000 de lei.