Furtună în București. Mai mulți copaci au fost doborâți de vântul puternic
Bucureștiul este sub cod portocaliu de furtună și grindină. Vremea rea a lovit mai multe zone din Capitală.
Pompierii din Bucureşti au intervenit, marţi seară, în mai multe zone din oraş, după ce au fost semnalaţi copaci căzuţi. Nu au fost anunţate victime.
Nu s-au înregistrat victime, dar mai mulţi cipaci au fost doborâţi pe strada Iacob Andrei, Șoseaua Giurgiului, Șoseaua Berceni Str. Constantin Rădulescu Motru, Șoseaua Colentina, Aleea Lungulețu și strada Sechelarie.
De asemenea, au căzut copaci pe maşini pe strada Clucerului, strada Roşiori, precum şi la Otopeni pe strada Belgrad.
Au căzut copaci şi pe strada Pache Protopopescu, în Corbeanca pe strada Principală, pe strada Aurel Vlaicu şi pe Kiseleff în Bucureşti, precum şi în Baloteşti pe Şoseaua Unirii.
Cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii în mai mult de jumătate de ţară
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică, valabilă în mai mult de jumătate de ţară în următoarele 24 de ore.
Astfel, începând de marţi dimineaţa de la ora 10:00, până miercuri la ora 10:00, în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei şi Munteniei, jumătatea de nord a Moldovei şi local în Banat şi în Maramureş, vor fi perioade cu averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului şi vijelii, cu viteze la rafală în general de 70...90 km/h, descărcări electrice şi grindină. În intervale scurte de timp (1...3 ore) sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 25...40 l/mp şi pe arii restrânse de peste 50...70 l/mp.
Judeţele din restul ţării (cu excepţia judeţelor Constanţa şi Tulcea) se vor afla sub avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică în acelaşi interval de timp. În Crişana, nord-vestul Transilvaniei şi local în Banat, Maramureş, Muntenia şi Moldova, vor fi averse torenţiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50...70 km/h), vijelii, grindină şi descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20...30 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp.
Pe de altă parte, pentru data de 2 iulie, a fost emisă şi o atenţionare Cod galben de caniculă şi disconfort termic ridicat pentru cea mai mare parte a Munteniei şi Moldovei, precum şi sud-vestul Dobrogei. În aceste regiuni, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi în general de 35...37 de grade. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.