Fregata Regele Ferdinand s-a întors acasă, după o misiune dificilă

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

S-au derulat momente emoţionante, miercuri dimineața, în Portul Constanța. Fregata Regele Ferdinand a revenit acasă după mai bine o lună de misiune dificilă pe mare.

Familia şi prietenii i-au aşteptat cu nerăbdare pe cei 240 de militari care au participat la operaţiunea NATO din bazinul est-mediteranean.

La ora 10 fix, fregata Regele Ferdinand şi-a făcut apariţia în râdă Portului Militar. După mai bine de o lună petrecută pe mare, fregata Regele Ferinand este întâmpinată cu onoruri militare. Marinarii de la bord au participat la diverse exerciţii marine pe marile Egee, Marmara şi Mediterana, timp în care au parcurs peste 5.000 de mile marine. Echipajul de la bord abia aşteaptă să coboare să îşi revadă familiile şi prietenii.

Reporter: „Cât de dor v-a fost de ea?”

Membră a echipajului: „Foarte mult, cuvintele nu pot exprima aşa ceva.”

Mulţi dintre militarii de la bord au fost la prima misiune de acest gen.

Căpitan Mădălina Drăgan: „Pentru cei mai mulţi dintre noi a fost o experienţă nouă suntem încântaţi de ea, ne-am dezvoltat profesional şi asta e cel mai important. Din punct de vedere profesional nu a fost nimic care să ne depăşească aşteptările.”

Maistru principal, Florin Mârza: „Au fost exerciţii, am nimicit ţinta, am avut ocazia să vedem ce am putea folosi în luptă reală.”

În ultima săptămână petrecută pe mare, fregata Regele Ferdinand a asigurat comanda grupării navale NATO de luptă împotriva minelor marine.

Comandor Ioan Marian, comandantul Fregatei Regele Ferdinand: „Am avut 240 de militari în echipaj, am avut elicopter ambarcat la bord misiunea a fost dificilă. Are ca scop asigurarea securităţii martime fără a impieta traficul normal comercial.”

Fregata Regele Ferdinand este nava militară a României cu cele mai multe misiuni internaţionale în teatrele de operaţiuni marine.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO