Franța, a șaptea țară din lume cu peste 1 milion de cazuri de Covid-19

Ultima actualizare: 24-10-2020 20:38

După un nou record sumbru 42.000 de teste pozitive în ultimele 24 de ore, Franța a devenit a șaptea țară care raportează peste 1 milion de cazuri, după SUA, India, Brazilia, Rusia, Argentina și Spania.

Președintele Emmanuel Macron a declarat că se așteaptă că lupta cu pandemia să continue până cel puțin vara viitoare. Pe lista șefilor de stat bolnavi de COVID-19 a intrat și președintele Poloniei, Andrej Duda. Acesta nu a fost spitalizat, deocamdată.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, director-general OMS: "Suntem într-un moment critic al acestei pandemii, mai cu seama în emisfera nordică. Următoarele luni vor fi foarte dure, iar anumite țări se află pe o pantă periculoasă. Cerem șefilor de stat ori de guvern să ia măsuri imediate".

Un apel similar a lansat și Centrul European al Prevenţiei şi Controlului Bolilor, care atrage atenția că sistemul medical este în pragul colapsului.

Însă, restricțiile adoptate de guverne se lovesc de nemulțumirea populației.

Vineri seara, în centrul orașului italian Napoli, sute de oameni au protestat împotriva interzicerii circulației pe timp de noapte.

Regiunea Campania a înregistrat ieri de 2.300 de cazuri noi, o creştere de aproape 50% faţă de joi. De altfel, Italia în ansamblu și-a bătut ieri recordul national, raportând peste 19 mii de noi îmbolnăviri.

În Cehia, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate încă 15.000 de cazuri.

Șef secție terapie intensivă: "Vă asigur că facem absolut tot ce este posibil, ne sacrificăm nevoile personale și timpul liber că să evităm un dezastru".

Într-un spital de provincie, 75 de cadre medicale au COVID.

Lubomir Wenzl, director spital Kyjov: I-am contactat pe foștii noștri angajați, chiar dacă sunt pensionați de ani de zile ori și-au schimbat domeniul de activitate, rugându-i să ne vină în ajutor.

Olanda e prima tara rămasă fară locuri la terapie intensiva. De câteva zile, pacienți olandezi sunt transferați în Germania.

Peter Pels, purtător de cuvânt FlevoHospital Almere: N-am vrut să mutăm pacienții atât de departe, cu gândul la familiile lor. Dar, că să păstrăm calitatea îngrijirilor, este din păcate necesar să-i ducem unde sunt locuri pentru ei.

Și Statele Unite au raportat cifre amețitoare: peste 83 de mii de infectări, în 24 de ore, cu 6.000 mai multe decât recordul precedent, din 17 iulie.

Deborah Birx: Te primesc la mine acasă, las garda jos și nu port mască. Este nevoie de schimbarea conduitei și în spațiile private, nu doar publice.

Depășite de situație, autoritățile din Dakota de Nord au ajuns să le ceara celor infectați să facă ancheta epidemiologica și să-i previna pe cei cu care s-au întâlnit recent.

Larry Anenson: Dacă am folosi pentru asta angajați din alte servicii esențiale, precum cabinele medicale din școli, atunci ar trebui să găsim alți oameni care să facă treaba acestora.

La Chicago, șefa Departamentului de sănătate publica nu și-a mai putut stăpâni plânsul la informarea zilnica.

Dr. Ngozi Ezike, departamentul de Sănătate publică Illinois: De ieri, au mai murit 31 de persoane. Oameni care au început anul alături de noi, dar nu vor fi lângă noi la masa de Ziua Recunoștinței... Iertați-mă, vă rog. Este un maraton foarte dificil când nu vezi nicăieri linia de finiș. Îmi pare rău că n-am un alt mesaj pentru voi.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO