Primarul Iaşului Mihai Chirica, rănit într-un accident rutier. Prima reacție a edilului

Ultima actualizare: 08-03-2020 10:05

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a fost implicat sâmbătă seară într-un accident rutier și a fost transportat de urgență la spital.

Potrivit polițiștilor, maşina condusă de edil s-a ciocnit violent cu un alt autoturism, într-o interesecție. Mihai Chirica s-a ales cu mai multe contuzii, dar este în stare stabilă, spun doctorii.

Primarul a scris duminică pe Facebook că a trecut "o cumpănă" şi se bucură că nimeni nu a fost grav rănit.

"Am trecut o cumpănă, în care poţi vorbi despre cât de fragilă este viaţa. (...) Conduc prudent de peste 27 de ani fără niciun incident, nu am lovit şi nu am fost lovit de nimeni. Dar aşa este soarta mă bucur că şi celelalte două persoane din celălalt vehicul nu au păţit ceva deosebit. Sunt tineri, chiar foarte tineri şi nu-i voi părăsi la greu pentru că puteam pleca cu toţii pe un alt destin. (...) PS: Ca sa nu apară dubii testul etilotest a înregistrat 0 pentru amândoi, iar la măsurarea mea celălalt şofer a fost martorul Poliţiei. Vom trece şi peste acest necaz!", se arată în postarea edilului.

Accidentul rutier s-a produs sâmbătă seară, la câteva ore după ce Mihai Chirica a fost desemnat candidat al PNL pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi.

"Tocmai terminasem evenimentul 'Atipic Beauty', unde cele mai multe femei frumoase erau în scaunul cu rotile din cauza unor accidente de circulaţie. Toate erau triste, dar aveau dorinţa de a merge mai departe. Astăzi e 8 Martie, sigur ar fi vrut să sărbătorească altfel, dar soarta aşa a decis. Ieri puteam fi ca ele, în scaunul cu rotile. Dumnezeu mi-a mai dat o şansă şi-I mulţumesc pentru asta. Toţi suntem bine, nimeni nu e rănit, iar maşinile se pot repara", a mai scris Chirica.

Medicii i-au preluat și pe șoferul celuilalt autoturism, un tânăr de 22 de ani, dar și pasagera din dreapta, în vârstă de 19 ani. Cei doi șoferi au fost testați și s-a stabilit că nu se aflau sub influența alcoolului.

Acum polițiștii trebuie să stabilească cum s-a produs accidentul, mai ales că ambii șoferi au susținut că au pătruns în intersecție pe culoarea verde a semaforului.

Mașina condusă de Mihai Chirica nu ar figura în declarația sa de avere

 

Liviu Iolu, candidat PLUS la Primăria Iaşi afirmă că, după ce-şi revine din şoc, Mihai Chirica trebuie să explice a cui este maşina pe care o conducea şi care nu există în declaraţia de avere.

”Mihai Chirica a avut un accident în seara asta. Ii doresc sănătate, înţeleg că el şi ceilalţi ieşeni implicaţi în accident nu au păţit nimic grav iar un astfel de eveniment nu trebuie folosit politic nici măcar în glumă. Însă de mâine, după ce-şi revine din şoc, primarul Iaşului trebuie să explice a cui este maşina pe care o conducea care nu există în declaraţia de avere”, a scris Iolu pe Facebook.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO