Avioanele decolează mai mult goale din România spre Europa, din cauza coronavirusului

Ultima actualizare: 07-03-2020 20:52

De teama coronavirusului, crește numărul celor care își anulează biletele de avion spre Italia sau alte orașe europene. Aeronavele care au aceste destinații decolează mai mult goale.

La fel sunt și sălile de așteptare în aeroporturile din toată țara. De altfel, mai multe companii aeriene, au luat decizia de a reduce numărul curselor, cu aproape 60%. În tot acest timp, la Otopeni au ajuns primele termoscanere.

Faptul că românii aleg să călătorească mai puțin în această perioada se vede cu ochiul liber la Aeroportul Otopeni. Sunt puțini oameni pe la birourile de chek-în și chiar mai puțini la filtrele SRI.

Prezența scăzută a călătorilor a fost observată și de reprezentanții firmelor care desfășoară activități comerciale la aeroport.

Vânzătoare de ziare: „Nu mai e așa multă lume. Am înțeles că și zborurile sunt mai rare și, de aici, și mai puțini pasageri”.

Potrivit datelor Companiei de Aeroporturi București, gradul de ocupare al aeronavelor a scăzut în această perioada de la 90% la doar 25%.

Pe de altă parte, ca să limiteze răspândirea coronavirusului, autoritățile au adus pe Aeroportul Henri Coandă primele termoscanere. În total au fost comandate 35, iar valoarea investiției se ridică la două milioane și jumătate de euro. Aparatele vor fi folosite pentru controlul persoanelor care ar putea prezenta simptome specifice infecției.

Și oamenii sunt mult mai precauți.

Cătălin Bulgariu, director al Aeroportului Iași: „Se înregistrează o scădere semnificativă. Acum am ajuns la o medie de sub 70 de pasageri pe aeronavă”.

De pe Aeroportul din Bacău au fost anulate șase curse spre Italia, iar parcarea în care de obicei se îngrămădeau taximetriștii este mai mult goală.

Povestea se repetă și la Craiova.

Oana Raducanoiu, purtător de cuvânt al Aeroportului Internațional Craiova: „A scăzut foarte mult gradul de încărcare al aeronavelor, să zicem cu un procent de aproximativ 70%”.

Compania Alitalia a anunțat deja pe siteul oficial că 10 țări au suspendat zborurile din Peninsulă. Pasagerii își pot alege gratuit o altă perioada sau pot primi vouchere de călătorie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO