Fostul şef al Poliţiei Române lansează acuzaţii grave la adresa ministrului Carmen Dan


Ultimul update: Luni 22 Aprilie 2019 14:03
Data publicarii: Luni 22 Aprilie 2019 08:46
Categorie: Stiri actuale

Scandal fără precendent în cadrul MAI! Ministrul de Interne, Carmen Dan, este criticat dur de un coleg.

Șeful Direcției Generale Anticorupție, Cătălin Ioniță, a trimis o scrisoare deschisă prin care, printre altele, o acuză pe șefa de la Interne că a mințit și că i-ar fi cerut să distrugă niște documente.

Acuzațiile vin la trei zile după ce ministrul Carmen Dan a anunţat că vor fi schimbări în direcţia din MAI pe care o conduce chestorul.

Vezi documentul integral în galeria foto

Printre altele, Cătălin Ioniţă spune că nu a fost de acord să fie numit şef al Poliţiei Române şi acuză că “în disputa politică cu premierul de la acea vreme Mihai Tudose s-a prezentat public un raport din care reiese că sunt de acord cu ocuparea funcţiei de Inspector General al Poliţiei Române.

El a prezentat un alt raport în care declară că nu era de acord şi spune că a fost pus să îl distrugă, deoarece era “dovada clară că nu premierul minţea, ci ministrul de interne”

“Ca urmare a presiunilor făcute am început activitatea ca Inspector General însă nenumăratele imixtiuni în activitatea firească a I.G.P.R. creau tensiuni permanente. Am aflat imediat de faptul că, faţă de şeful Poliţiei Române se desfăşoară activităţi de supraveghere operativă, deasemenea şi asupra familiei mele, existând martori şi probe video în acest sens. Am înştiinţat conducerea D.G.P.I., însă nu s-a întâmplat absolut nimic, din contră”, mai scrie Cătălin Ioniţă. El dă şi exemple, cum ar fi împuternicirea şefului Poliţiei din Teleorman la conducerea IPJ Argeş.

Ulterior, spune Ioniţă, a fost pus să scrie o demisie înaintea undei deplasări în SUA, “spunându-mi-se să plec liniştit că vom stabili ce facem. Ulterior, am aflat din mass media că mi-am dat demisia”.

Chestorul mai spune, printre altele, că ministrul Carmen Dan “a făcut afirmaţia că trebuie să fiu ascuns într-o funcţie pe undeva prin minister” şi vorbeşte despre ameninţări, printre care şi “înscenarea unui dosar penal la DNA”, “urmărirea clipă de clipă a familiei” şi “prezentarea tezei de doctorat ca fiind plagiată”.

Cătălin Ioniţă spune că se încearcă îndepărtarea sa de la conducerea structurii anticorupţie din minister, respinge criticile formulate vineri de Carmen Dan la adresa DGA şi anunţă că se va adresa organelor competente.

Ioniță a mai afirmat că atât el, cât și familia lui ar fi fost filați de structuri ale ministerului și că ar fi spus despre acest lucru, dar că nu s-a luat nicio măsură. El mai afirmă că a fost forțat să numească anumiți oameni în funcții de conducere la inspectorate, deși ei nu aveau pregătirea necesară.

În replică, ministrul Carmen Dan a spus că este întristată să audă astfel de declarații și că nu se aștepta să audă de la un ofițer de carieră că își pune în cap uniforma.

Șeful DGA, acuzat din nou că și-a plagiat lucrarea de doctorat. Cum se apără chestorul
Șeful DGA, acuzat din nou că și-a plagiat lucrarea de doctorat. Cum se apără chestorul
FULLSCREEN
Fostul şef al Poliţiei Române lansează acuzaţii grave la adresa ministrului Carmen Dan
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
pescador
Urmărire cu focuri de armă în Marea Neagră. Un pescador s-a scufundat, 3 marinari au fost răniți
Fostul director executiv al DGASPC Teleorman: Răsuflu uşurată după 7 ani de coşmar
Atacuri în stil mafiot în Buzău. Răfuială cu bâte între două clanuri de romi
Pagubele produse în Capitală de ploaia torențială. Două persoane sunt rănite
Microbuz cu 12 pasageri răsturnat în Vâlcea. A fost activat Planul roşu
Şoferii de ride-sharing dispar de pe străzi. Cât a ajuns să coste o cursă de 30 de lei
vijelie
Prăpăd în Timișoara, după o furtună puternică. Vremea devine instabilă în toată țara
Descoperire îngrozitoare, făcută de ecologişti în Delta Dunării. ”Îi măcelăresc”
Părinţii unui nou-născut au uitat bebeluşul în taxi la întoarcerea de la spital. Reacția tatălui
Radu Mazăre, la Rahova, în carantină. În ce închisoare ar putea să ajungă apoi
Au început lucrările la autostrada Comarnic-Brașov. ”Nu rezolvă traficul de pe Valea Prahovei”
Parolă la intrarea în Târgovişte, la mitingul PSD de duminică. Reacția IPJ Dâmbovița