Reacția ministrului Carmen Dan la acuzațiile lui Ioniță: ”E trist, își pune uniforma în cap”


Ultimul update: Luni 22 Aprilie 2019 11:38
Data publicarii: Luni 22 Aprilie 2019 11:19
Categorie: Stiri actuale
Carmen Dan

Ministrul de Interne Carmen Dan a răspuns luni la acuzațiile lansate de chestorului Cătălin Ioniță, fost șef al Direcției Generale Anticorupție din Ministerul de Interne.

 

Șeful de la Interne spune că fostul director al DGA este ”cel puțin duplicitar” deoarece face aceste afirmații abia după ce ea a anunțat că vor fi schimbări în direcţia din MAI pe care o conduce chestorul.

”Domnul Ioniță, în calitatea sa de director general al Direcției Generale Anticorupție avea la îndemână absolut toate instrumentele să facă absolut toate verificările, referitor la fapte pe care le-a considerat sau mai nou le consideră grav. Faptul că iese cu o astfel de poziție după ce eu am prezentat în activitatea de bilanț motivele pentru care consider că această structură importantă a ministerului trebuie să fie mai eficientă mi se pare cel puțin duplicitar.” - a spus ministrul de Interne.

Carmen Dan susține că nu are reproșuri de făcut lui Ioniță: ”Nu am reproșuri de făcut și dacă mă cunoașteți știți că mă raportez la instituții și nu la persoane. Atunci când te comporți într-o instituție ca și cum ar fi a ta personal e o problemă.”

Cu toate acestea, ministrul de Interne spune că este ”trist” pengru ea că ”un ofițer care invocă onoarea, își pune uniforma în cap în modul ăsta”.

”Acum, domnul Ioniță spune foarte multe lucruri. Ce pot eu să fac în situația asta? Decât să îl las să spună ce consideră că are de spus, pentru că niciodată nu am considerat că trebuie să pun eu căluș la gură vreunui om care vrea să vorbească. De ce vorbește tocmai acum este o întrebare. Ce e trist pentru mine este că un ofițer de carieră, așa cum spune, un ofițer care invocă onoarea, își pune uniforma în cap în modul ăsta”.

Reacția sa vine după ce chestorul Cătălin Ioniţă a dat publicității o scrisoare deschisă în care vorbește despre “situaţia extrem de gravă în care se găseşte Ministerul Afacerilor Interne sub conducerea actualului ministru”, prezentând, printre altele, şi explicaţii legate de scandalul pe tema numirii sale la conducerea poliţiei, la începutul lui 2018.

Tudose aduce aminte despre momentul din 2018 când a cerut demisia ministrului Carmen Dan, pe care a acuzat-o la acea vreme că a mințit.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO