Șeful DGA, acuzat din nou că și-a plagiat lucrarea de doctorat. Cum se apără chestorul


Ultimul update: Luni 28 Ianuarie 2019 11:49
Data publicarii: Luni 28 Ianuarie 2019 11:35
Categorie: Stiri actuale
Cătălin Ioniţă

Chestorul principal de poliţie Cătălin Alexandru Ioniţă, director al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), respinge din nou acuzațiile că ar fi plagiat întreaga sa lucrare de doctorat.

De această dată, acuzațiile au fost lansate de jurnaliștii de la Press One, însă Ioniță susţine în continuare că a făcut totul cu bună credinţă şi că a urmat recomandările făcute de coordonatorul lucrării lui.

Nu ştiu pe bază cărui material a fost făcută analiza, pentru că Academia de Poliţie mi-a cerut mie materialul”, a spus Ioniță, potrivit News.ro.

Eu am făcut mereu totul cu bună credinţă. Nu îmi face deloc plăcere să comentez, pentru că ce am vrut să spun atunci (în decembrie 2018, n.r.), de bună credinţă, a stârnit comentarii negative”, a continuat Ioniţă.

El susţine că şi-a făcut datoria.

Sunt dispus să mă prezint şi să explic în faţa oricărei comisii. Bibliografia lucrării este una stufoasă, unde sunt trecute generic sursele articolelor luate. Mi-am urmărit mereu mentorii şi am urmat recomandările coordonatorului”.

Lucrarea lui Ioniţă are 196 de pagini şi „se dovedeşte a fi plagiată integral, de la primul până la ultimul rând", au scris jurnaliștii de la Press One.

Coordonatoarea tezei de doctorat, profesor universitar Ştefania Georgeta Ungureanu, a fost condamnată pe fond la închisoare cu suspendare, pentru că a înşelat Academia de Poliţie, precum şi 9 doctoranzi ai acestei instituţii.

În decembrie 2018, News.ro a scris că o parte dintr-un capitol al lucrării de doctorat a şefului DGA, intitulată „Criminogeneza infracţiunilor cibernetice" şi susţinută în 2012, este identică unui fragment dintr-un articol cu titlul „Probleme juridice privind conţinuturile negative din Internet", apărut în 2003 într-o publicaţie juridică.

Chestorul Cătălin Ioniţă a afirmat atunci că a făcut totul cu bună credinţă, că cele mai multe texte sunt scrise de el, iar restul sunt preluate din materialul bibliografic şi că lucrarea sa este conformă standardelor de la momentul prezentării şi susţinerii ei.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO