Carmen Dan, reacție după demisia lui Cătălin Ioniţă, pe care ea l-a numit în funcție

Ultimul update: Marti 26 Iunie 2018 14:04
Data publicarii: Marti 26 Iunie 2018 14:00
Categorie: Actualitate
carmen dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat marţi că fostul şef al Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă, care a solicitat încetarea împuternicirii din motive personale, va rămâne un angajat important pentru MAI.

"Singurul motiv pentru care propun un om pentru o funcţie atât de importantă, într-o funcţie de conducere a unei structuri importante din cadrul ministerului nu este altul decât profesionalismul. (...) Am colaborat şi voi colabora în continuare cu chestorul principal Ioniţă, pentru că rămâne un angajat important al ministerului", a spus Carmen Dan la Antena 3.

Ea a precizat că motivele cererii lui Cătălin Ioniţă nu ţin de activitatea sa în fruntea instituţiei, ci sunt personale.

"Relaţia mea cu chestorul Ioniţă a fost totdeauna şi va rămâne o relaţie corectă şi de colaborare din punct de vedere profesional. A fost o solicitare explicită a domnului Ioniţă. Motivele nu privesc aspecte care ţin de activitatea sa ca şef al Poliţiei Române, ci sunt unele personale, aşa cum a şi menţionat în raportul pe care l-a întocmit", a arătat Carmen Dan.

Întrebată de unele informaţii apărute în spaţiul public privind un dosar penal ce l-ar privi pe Ioniţă, ministrul de Interne nu a dorit să comenteze.

"Referitor la afirmaţiile privind existenţa unui dosar penal nu vreau şi nu pot să speculez eu. Asta sunt convinsă că poate să facă domnul Ioniţă, eu i-am promis că nu voi comenta decizia personală a dânsului de solicitare a încetării împuternicirii şi cred că o va face chestorul principal Ioniţă. Eu cred că, aşa cum îl cunosc, va explica de ce a făcut această solicitare", a mai spus ministrul.

Carmen Dan a precizat că doar a respectat prevederile legale în astfel de situaţii, iar atunci când l-a propus în această funcţie de conducere pe Cătălin Ioniţă, nu s-a ghidat decât după profesionalismul acestuia.

"Nu am făcut altceva decât să urmez o procedură legală şi principala mea preocupare atunci când a intervenit această cerere explicită a fost aceea de a găsi o soluţie viabilă pentru ocuparea acestei funcţii importante. De aceea am propus un poliţist de carieră (Ioan Buda - n.r.), cu o vechime de 28 de ani, care până acum a ocupat funcţia de şef al Poliţiei de Frontieră", a afirmat Carmen Dan.

"Şeful Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Cătălin Ioniţă, a solicitat ministrului Afacerilor Interne încetarea împuternicirii în funcţia de inspector general al Poliţiei Române. Solicitarea a fost motivată de considerente personale", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis marţi AGERPRES.

Ministrul Carmen Dan a transmis documentele prim-ministrului împreună cu propunerea de împuternicire în funcţia de inspector general al Poliţiei Române a chestorului general de poliţie Ioan Buda, fostul şef al Poliţiei de Frontieră.

Chestorul general de poliţie Ioan Buda are o vechime de 28 de ani în MAI, iar în perioada 2015-2016 a ocupat funcţia de secretar de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, poziţie din care a coordonat inclusiv activitatea Poliţiei Române.

Chestorul principal Cătălin Ioniţă a fost împuternicit în funcţia de şef al Poliţiei Române la data de 17 ianuarie 2018 pentru o perioadă de 6 luni.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

carmen dan Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Șeful Poliției Române a demisionat din funcție. Cine îi va lua locul
Șeful Poliției Române a demisionat din funcție. Cine îi va lua locul
Proiect pe 3 ani pentru digitalizarea tuturor actelor de stare civilă
Proiect pe 3 ani pentru digitalizarea tuturor actelor de stare civilă
Marian Godină, reacție după mesajul de susținere al lui Carmen Dan pentru Liviu Dragnea
Marian Godină, reacție după mesajul de susținere al lui Carmen Dan pentru Liviu Dragnea
VIDEO PROTVPLUS.RO
comisar european
Comisarul european pentru Uniunea Securităţii: Statele UE luptă în prima linie
Cazul copilului mort. Raportul preliminar al controlului efectuat de DSP la Sanador
Bărbatul care figurează de 18 ani ca fiind mort. Motivul pentru care s-a întârziat repararea greșelii
Cum a reușit un hoț să păcălească o vânzătoare din Baia Mare. VIDEO
Şapte migranţi au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră din Arad, ascunşi intr-o maşina, în spatele unui perete fals
Învăţătorul acuzat că ar fi strâns de gât un elev a anunţat că îşi dă demisia. Părinţii au făcut plângere
disparut
Tânăr aflat sub medicamentație, dispărut de acasă. Mesajul disperat al mamei
Șicanare în trafic, în Caransebeş. Scenele șocante surprinse de un alt șofer prezent
Un polițist din Prahova a fost rănit în timpul unei intervenții într-un scandal domestic
Scene șocante în Tulcea. Polițiștii cer ajutor pentru găsirea unui agresor
Declarația mamei copilului mort într-un spital din București. Mesajul spitalului
Protest inedit împotriva viceprimarului din Galaţi. De ce nu vrea "sex, droguri şi păcănele"