Fostul șef al ANAF Șerban Pop a fost arestat în Italia

25-07-2018 20:03


Serban Pop, urmarit de politie

Fostul șef al ANAF Șerban Pop a fost depistat, marți, în Italia. Pop a fost arestat, iar în prezent se află în Penitenciarul Como.

"Se va aplica mandatul european de arestare, urmând ca instanţa din Italia să se pronunţe asupra executării mandatului şi predării acestuia către România, după transmiterea documentaţiei necesare de către instanţa din România", au precizat surse din Poliție.

Bărbatul a fost depistat, marţi, în Como, în urma schimbului de date şi informaţii şi a unei acţiuni poliţieneşti.

Fostul șef al Agenției Naționale pentru Administrare Fiscală (ANAF), Șerban Pop, a fost dat în urmărire general în urmă cu aproape o lună. El a fost condamnat la cinci ani de închisoare, pentru trafic de influență, în dosarul în care Alina Bica a fost achitată.

În septembrie 2015, fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop au fost trimişi în judecată de DNA în dosarul privind mita pentru clasarea dosarului în care este implicat omul de afaceri Horia Simu.

Potrivit DNA, în anul 2014, Şerban Pop ar fi primit de la Horia Simu suma totală de 230.000 de euro (cash şi sub forma a două contracte de consultanţă judiciară), pentru a interveni la nivelul conducerii DIICOT în scopul soluţionării favorabile a unui dosar penal care îl privea pe omul de afaceri. O parte din aceşti bani ar fi ajuns la Alina Bica, prin intermediul lui Ionuţ Mihăilescu, la acea dată consilierul ei.

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost achitată definitiv marţi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în acest dosar.

În acelaşi dosar, judecătorii au decis condamnarea fostului şef al ANAF Şerban Pop la 5 ani de închisoare cu executare şi a lui Horia Simu la 4 ani de închisoare cu executare, după ce au respins apelurile formulate de cei doi, dar şi pe cel al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa:

VIDEO PROTVPLUS.RO