Darius Valcov, arestat preventiv pentru trafic de influenta. A fost dus in Arestul Politiei direct de la sediul DNA

Ultima actualizare: 05-04-2015 07:01

Instanta suprema a decis joi arestarea preventiva a lui Valcov, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit, cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri.

UPDATE 18:00 Darius Valcov a fost dus de politisti de la sediul DNA la Arestul Central al Politiei, dupa ce instanta suprema a decis, joi, emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru 23 de zile pe numele fostului ministru. In momentul in care ICCJ a emis mandatul de arestare pe numele lui Valcov, el se afla in sediul DNA, unde venise pentru a face noi declaratii in fata anchetatorilor, dupa ce Senatul a avizat cea de-a doua solicitare a procurorilor de retinere si arestare a fostului ministru.

UPDATE 16:16 Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis arestarea preventiva a fostului ministru, admitand contestatia DNA. Este vorba despre o decizie definitiva. Acesta este suspectat ca a favorizat o firma de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura. Darius Valcov a declarat la intrarea in sediul DNA ca a venit pentru a da noi declaratii in fata anchetatorilor.

Darius Valcov era in birourile anchetatorilor atunci cand a primit vestea de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Procurorii il informau ca vineri urmeaza sa ceara din nou, arestarea lui, pentru noi fapte de coruptie. In calitate de primar al orasului Slatina este acuzat ca ar fi ajutat o firma sa castige licitatii, primind in schimb o spaga de doua milioane de euro. In urma perchezitiilor facute si a declaratiilor luate de anchetatori s-a dovedit ca acelasi Valcov avea o colectie impresionata de tablouri care poarta semnaturile unor pictori celebri straini si romani. Printre acestia: Renoir, Picasso, Grigortescu sau Tonita.

Pana acum au fost recuperate 101 panze care se aflau la prietenii fostului ministru. Alte 40 au ajuns in birourile achetatorilor, dupa ce le-a adus chiar suspectul. Valcov a cumparat toate aceste opere de arta de la diverse case de licitatii din Europa. Practic a cheltuit sute de mii de euro ca sa isi implineasca visul si sa isi deschida o galerie de arta.

Acum, in imobilul din strada Stockholm unde urma sa se dechida galeria este pustiu. Cladirea ar apartine unei foste participante la Miss Univers, care i-a inchiriat spatiul. Galeria lui Vlacov s-a deschis acum la DNA si putin probabil sa se mai reintoarca in posesia acestuia. Fostul demnitar nu are cel putin oficial proprietari imobiliare. El a declarat o masina, bijuterii si obiecte de arta in valoare de 62 de mii de lei.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO