Fostul angajat MAI bănuit că și-a ucis soția în Capitală a mai încercat să o sugrume


Ultimul update: Marti 12 Martie 2019 21:04
Data publicarii: Marti 12 Martie 2019 17:56
Categorie: Stiri actuale

Un nou caz de violenţă în familie, soldat din păcate cu o crimă, aduce din nou în atenţie situaţia femeilor agresate de parteneri, care nu se pot apăra.

Un fost angajat al Ministerului de Interne, subofiţer la Poliţia Capitalei, este bănuit că şi-a ucis soţia, după care i-a incendiat trupul. S-a întâmplat la doar o zi după ce expirase ordinul de protecţie care-i interzicea suspectului de 67 de ani să se apropie de victimă.

Fostul poliţist era furios că femeia voia să divorţeze, după ce în urmă cu 6 luni încercase să o sugrume.

Suspectul a mers să îşi viziteze soţia, în apartamentul în care până acum o jumătate de an stăteau împreună. In scurt timp, autorităţile au fost alertate de trecători care observaseră că din locuinţă iese fum.

Când pompierii au ajuns la faţa locului, fumul ieşea pe sub uşă, iar fostul poliţist se baricadase în casă. Pompierii au fost nevoiţi să îl imobilizeze pe bărbatul care devenise foarte agresiv.

Femeia de 62 de ani a fost găsită moartă pe canapeaua din sufragerie. Ulterior, autopsia a arătat că femeia fusese ucisă înainte de izbucnirea incendiului. Singurul suspect este soţul ei, de care încerca să se despartă. Înainte să se pensioneze, bărbatul a lucrat la Poliţia Capitalei, unde-i verifica pe cei ce intrau şi ieşeau.

"Mi-a povestit că în luna septembrie a încercat să o stranguleze în parc, cu o frânghie. A băgat-o în boscheţi. A scăpat pentru că au văzut-o nişte femei. Atunci a băgat acţiune de divorţ să se despartă”, a spus un vecin.

Pe lângă cererea de divorţ, femeia a depus plângere la poliţie şi a obţinut în instanţă un ordin de protecţie pentru 6 luni. Bărbatul nu avea voie să se aproprie de ea la mai puţin de 500 de metri, nu avea voie să o sune şi era obligat să meargă la psiholog pentru consiliere. Acest ordin a expirat duminica din păcate, cu o zi înainte de oribilă crima.

"M-am întâlnit vineri cu ea, mi-a spus că merge la poliţie să îşi reînnoiască ordinul de protecţie, fiindcă duminica îi expiră. Mi-a spus că îi e frică că o omoară”, a spus o vecină.

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei ne-au transmis că nu au primit de la victimă vreo sesizare de încălcare a ordinului său de prelungire a interdicţiei.

Suspectat de omor, fostul poliţist a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ce arată necropsia femeii care a fost ucisă de soț în București. Aceasta voia să divorțeze
Fost angajat al MAI, suspectat că și-a ucis soția. Cum au găsit-o pompierii în apartament
VIDEO PROTVPLUS.RO