Fostele angajate de la o firma din Braila acuza patronii ca le-au terorizat


Ultimul update: Joi 06 Septembrie 2012 13:08
Data publicarii: Marti 10 Mai 2011 15:05
Categorie: Stiri actuale
Carte de munca

Scandal la o firma de confectii din Braila. Fostele angajate de acolo, care si-au pierdut postul la intrarea in vigroare a noului cod al muncii, sustin ca au fost terorizate de sefi si amenintate cu bataia.

Ba chiar patronii ar fi asmutit si cainii asupra lor cand s-au dus sa-si ceara salariile. S-au grabit doar sa scape de ele stiind ca risca inchisoarea, dupa noua lege, daca le tin la negru.

Angajatele sustin ca, imediat dupa intrarea in vigoare a noului cod al muncii, au fost concediate. Nu si-au primit ultimul salariu, iar cand s-au dus sa-l ceara au fost la un pas de a lua bataie.

Fostele angajate spun ca, desi administratorul firmei le-a promis ca le va incheia contracte de munca, documentele nu au existat niciodata. Atunci cand veneau controale de la Inspectia Muncii, angajatii erau ascunsi intr-o hala.

Administratorul firmei nu a vrut sa faca niciun comentariu, dar prin portar le-a transmis fostilor angajati ca situatia se va rezolva.

Potrivit inspectorilor de munca, firma a fost verificata de 10 ori si de fiecare data au fost descoperite nereguli privind conditiile sau programul angajatilor, dar niciodata nu au gasit acolo angajati la negru.

Sursa: Pro TV

Angajatii de la Arpechim au protestat ajutati de jandarmi
Nokia concediaza 120 de romani din centrul de cercetare de la Cluj
Mantescu: 3.000 de angajati de la CFR Marfa, disponibilizati de la 1 iunie
VIDEO PROTVPLUS.RO