Fotbalist român condamnat la șase ani de închisoare, pentru implicare într-un caz de viol. De ce a fost acuzat

politia italia
Shutterstock

Daniel Onescu, fotbalist român care evoluează la echipa italiană de Serie D, Dolomiti Bellunesi, a fost condamnat la șase ani de închisoare, pentru implicare într-un caz de viol al unei studente în 2020.  

Onescu şi alţi patru jucători, care evoluau în acea vreme la Virtus Verona, s-au întors de la un meci cu Cesena, în noaptea de 18 spre 19 ianuarie 2020, şi au invitat-o pe tânăra studentă la „un joc de cărţi şi alcool”, informează corrieredelveneto.corriere.it.

Potrivit rechizitoriului, tânăra ar fi băut prea mult pentru a înţelege ce se întâmplă, notează News.ro.

Patru dintre jucători aveau să profite de ea pe rând, în timp ce al cincilea coechipier a filmat cu telefoanele mobile. Cinci fotbalişti consideraţi la fel de răspunzători, potrivit judecătorului care i-a condamnat la şase ani de închisoare pe fiecare, pentru viol în grup.

Onescu este singurul care nu a întreţinut relaţii sexuale cu studenta, dar este cel care a filmat cu telefoanele mobile. Ceilalţi patru jucători sunt: Edoardo Merci (23 de ani) ; Gianni Manfrin (29 de ani); Stefano Casarotto (26 de ani) şi Guido Santiago Visentin (23 de ani,).

Totuşi, toţi au fost declaraţi vinovaţi de violenţă sexuală agravată „pentru că a fost săvârşită prin abuzarea condiţiilor de inferioritate fizică şi psihică a persoanei vinovate, în stare de alterare ca urmare a consumului excesiv de substanţe alcoolice”.

Victima a spus că a primit inviţaţia pe reţelele de socializare, de la prietenul său de universitate „în care a avut încredere şi care nu încercase niciodată nimic cu ea”.

La acel joc de cărţi cu alcool, participarea trebuia să se facă pe stomacul gol, iar tânăra ar fi băut în total trei beri şi un pahar de gin cu lămâie "poate chiar două", conform publicaţiei citate.

Ea a spus că nu s-a simţit prea bine şi, după un timp, când a realizat ce se întâmplă, le-a cerut celor cinci să se oprească.

Avocaţii fotbaliştilor au susţinut că a fost o „seară plăcută” între băieţi, cu tânăra de 20 de ani care ar fi consimţit relaţiile şi nu a fost abuzată în vreun fel.

Tânăra nu a fost prezentă în sala de judecată, după ce, cu o zi înainte şi-a retras plângerea, deoarece a fost despăgubită de inculpaţi.

Avocaţii jucătorilor au anunţat că vor depune apel.

 

Citește și...
Când intră banii pe cardurile pentru alimente și mese calde. O nouă tranșă din ajutorul guvernamental
Când intră banii pe cardurile pentru alimente și mese calde. O nouă tranșă din ajutorul guvernamental

Cardurile pentru alimente și mese calde vor fi încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei, pe 15 iunie. Sunt peste 2,4 milioane de oameni beneficiari ai ajutorului guvernamental.

O altfel de zi a copilului. Refugiați în România, micuții ucraineni au o singură dorință:
O altfel de zi a copilului. Refugiați în România, micuții ucraineni au o singură dorință: "Să fiu sănătos și în viață"

Să fie pace! Asta își doresc de ziua lor copiii ucraineni refugiați la Iași de când a început războiul în țara lor. De 1 iunie, municipalitatea a organizat un spectacol pentru sute de copii, iar sărbătoriții au primit în dar jocuri, haine și dulciuri.

E oficial. Ordonanța care mărește salariile profesorilor a fost publicată în Monitorul Oficial
E oficial. Ordonanța care mărește salariile profesorilor a fost publicată în Monitorul Oficial

Majorările anunțate de Guvern au fost oficializate prin publicarea lor în Monitorul Oficial. Puteți citi documentul AICI

Recomandări
Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor:
Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor: "Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?"

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut, joi, declarații dure la adresa cadrelor didactice, după ce liderii sindicali au anunțat că nu sunt de acord cu ultima ofertă făcută de Guvern și că greva din învățământ va continua.

Ungaria nu vrea ca aderarea Ucrainei la NATO să fie pe agenda summitului de la Vilnius:
Ungaria nu vrea ca aderarea Ucrainei la NATO să fie pe agenda summitului de la Vilnius: "Să fim clari în această privinţă"

Aderarea Ucrainei la NATO nu se poate pe afla pe agendă la summitul Alianţei Nord-Atlantice din luna iulie, de la Vilnius, a declarat, joi, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, informează Reuters şi MTI, citate de Agerpres.

Guvernul anunță că negocierile cu sindicatele din Educație ”au luat sfârșit”. Surse: Oferta de majorare este finală
Guvernul anunță că negocierile cu sindicatele din Educație ”au luat sfârșit”. Surse: Oferta de majorare este finală

Ordonanţa de urgenţă privind educaţia a fost adoptată de Guvern, iar negocierile cu sindicatele au luat sfârşit, a anunțat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.