Fosta directoare de la CJAS Brăila, Luciana Boboc, sub control judiciar. Faptele de care e acuzată
O reţea infracţională, pusă la cale de fosta directoare a Casei de Asigurări de Sănătate din Brăila în 2011, ar fi prejudiciat statul roman cu aproape patru milioane de lei.
Din grupare făceau parte - spun procurorii - şeful secţiei de oncologie de la Spitalul Judeţean, alţi medici specialişti şi de familie, dar şi angajaţii unei reţele de farmacii deschise de interlopul brăilean Titi Sgârcitu. Prin proceduri bine puse la punct, au fost decontate ilegal sute de reţete eliberate în fals, pentru medicamente oncologice.
Procurorii DIICOT şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au făcut marți două percheziţii în Brăila, pentru a proba activitatea infracţională a Lucianei Boboc, fosta directoare a Casei de Sănătate, faţă de care a fost începută urmărirea penală pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi instigare la fraudă informatică, uz de fals şi fals intelectual - toate în formă continuată. Deocamdată, împotriva ei a fost luată măsură controlului judiciar.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Anchetatorii spun că, începând din 2011 prin farmaciile familiei Sgârcitu, Casa de Sănătate din Brăila ar fi decontat ilegal sume importante de bani simulând eliberarea unor medicamente din stocuri scriptice în baza unor reţete fictive, eliberate de medici specialişti sau de familie.
Este vorba despre reţete pentru persoane care figurau ca fiind bolnave de cancer, deşi nu sufereau de această boală. Ancheta a început încă din 2015 şi i-a vizat, printre alţii, pe şeful secţiei de Oncologie, care ocupă şi acum această funcţie în Spitalul Judeţean din Brăila, alţi medici specialişti şi de familie, farmacişti şi angajaţi ai Caselor de Sănătate din Brăila şi Constantă. Deşi s-a vorbit despre un prejudiciu total de nouă milioane de lei, până în acest moment, niciunul dintre cei implicaţi nu a fost condamnat.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!