Focar de coronavirus în Țăndărei. Autoritățile locale propun carantinarea orașului

Dată publicare: 02-04-2020 16:23
Dată actualizare: 02-04-2020 22:23
Sursa: guraialomitei.com


Dosar penal pentru un bărbat care a părăsit carantina instituţionalizată ca să-şi cumpere ţigări

Extinderea cazurilor de infecție cu COVID-19 a transformat orașul Țăndărei într-un adevărat focar. 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat joi solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică ca oraşul Ţăndărei să intre în carantină, propunerea fiind transmisă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat Prefectura Ialomiţa.

Conform estimărilor, în ultimele zile, la Țăndărei au fost confirmate 20 de cazuri de infecție COVID-19, transmite guraialomitei.com.

Prefectul judeţului Ialomiţa, Toniţa Manea, precizează că cele 4 decese înregistrate au legătură epidemiologică: “Avem 4 persoane decedate cu legătură epidemiologică stabilită de către DSP. Fac mențiunea că am solicitat de fiecare dată Direcției de Sănătate Publică să-mi spună care e situația în Țăndărei, având în vedere că e o localitate cu cetățeni care au revenit în țară la momentul acesta, într-un flux continuu. Totuși, înregistrăm aceste decese, ceea ce înseamnă că cetățenii din Țăndărei nu au respectat măsurile legale impuse de autorități, stabilindu-se prin aceste anchete că au avut contact direct.”

Nicolae Toma, primarul din Ţăndărei a declarat că în prezent oamenii au înţeles că trebuie să se autoizoleze la domiciliu, având în vedere că trei persoane au fost transferate în centrul de carantină, unde se şi plăteşte cazarea şi masa.

„Au fost câteva probleme, dar am reuşit să le remediem. Situaţia este sub control. Oamenii s-au speriat când şi-au dat seama că, dacă nu respectă izolarea la domiciliul, vor fi duşi în carantină. Care e pe bani. Poliţia patrulează regulat pe străzi, iar de 3 ori pe zi cei aflaţi în izolare sunt verificaţi de forţele de ordine. Noi le-am transmis notificări, asistenţii comunitari i-au informat despre procedurile pe care trebuie să le respecte. Noi, ca autoritate locală am luat toate măsurile”, a explicat primarul din Ţăndărei.

În prezent, în oraș, 323 de persoane se află în izolare la domiciliu. Toţi s-au întors acasă din Italia, Spania, Anglia, Germania, speriaţi de pandemia de COVID-19. În judeţul Ialomiţa sunt în prezent confirmate 37 de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

 

Sursa: guraialomitei.com


VIDEO PROTVPLUS.RO