Gura Humorului, primul oraș care s-a autoizolat pentru a preveni infecțiile cu noul coronavirus

Dată publicare: 02-04-2020 15:31
Dată actualizare: 02-04-2020 16:18


politia

Gura Humorului este primul oraș din România care s-a autoizolat ca măsură de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus în rândul populației.

Primarul Marius Ursaciuc a declarat că începând de miercuri, la intrările în oraș de pe DN 17 au fost amplasate filtre ale poliției care verifică mașinile particulare.

Marius Ursaciuc a spus că în momentul de față Gura Humorului nu are nici un bolnav de coronavirus, motiv pentru care a luat această decizie pentru a preveni răspândirea bolii. El a precizat că această decizie este acoperită de prevederile ultimelor Ordonanțe Militare adoptate de autorități, informează Monitorul de Suceava.

„Am luat decizia de a restricționa accesul în oraș pentru cei care spun că vin cu o anumită treabă și ajung la cerșit, pentru cei care vin câte șase sau șapte cu o singură mașină pentru a merge la cumpărături în magazinele din Gura Humorului, deși au magazine în localitățile în care trăiesc. Sunt unii care vin poate că nu le place magazinul de la ei din localitate. Este stare de urgență și ar trebui să le placă. Dacă cineva spune că trebuie să meargă la o farmacie îi solicităm rețeta și declarația pentru deplasare”, a spus Marius Ursaciuc.

El a subliniat faptul că astfel se încearcă limitarea numărului de persoane care intră în Gura Humorului, iar prin această măsură toate condiționările din Ordonanțele Militare 3, 4, 5 și 6 sunt aplicate efectiv pentru acest oraș. Ursaciuc a spus că în același timp au fost blocate și toate drumurile secundare pe care de obicei intrau cei cu căruțele.

„I-am întrebat pe toţi ce treabă au acum dacă pieţele sunt închise şi nu mai au unde să vândă. Toate aceste măsuri sunt aplicate de jandarmi, de poliţişti. Consideră că e mai bine să verifici documentele pentru circulaţie la intrarea în oraş decât în interior. Noi am solicitat humorenilor disciplină şi să respecte programul din ordonanţele militare. Şi vrem să vedem dacă aceste prevederi din ordonanţele militare sunt respectate şi de cei care vin în Gura Humorului. Acum nu avem nici un caz de îmbolnăvire şi nici nu vrem să avem. Lumea trebuie să înțeleagă că magazine sunt și în localitățile din jur, în apropierea caselor unde locuiesc, că sunt bancomate și în alte locații decât Gura Humorului, la Frasin sau la Păltinoasa, că sunt farmacii, că sunt benzinării și înainte de filtrele de la intrarea în oraș, dar și că plățile se pot face și on-line”, a mai precizat Marius Ursaciuc. El a spus că restricțiile nu sunt impuse celor care circulă în interes de serviciu.

 

Sursa: Monitorul de Suceava


VIDEO PROTVPLUS.RO