Flori de 1 martie. Zambilele şi lalelele, cele mai căutate

×
Codul embed a fost copiat

Flori de 1 martie. Florarii au răsărit mai ceva ca bobocii, zilele acestea, încurajați, poate, și de faptul că primăvara și-a făcut simțită prezența.

Prin piețe, a fost forfotă la tarabe, în goană după lalele și zambile. La mare căutare, anul acesta, sunt însă ghivecele și aranjamentele speciale. Bineînțeles, a crescut foarte mult online-ul. Sunt de două ori mai multe comenzi decât în 2020.

Cu o zi înainte de startul oficial al primăverii, piețele au înflorit la propriu. Tarabele pline de zambile, lalele și frezii au fost imediat luate cu asalt.


"Stimabile, dacă doriţi floricele acolo, vă servesc" spune o florăreasă.


Reporter: Cât aţi vândut în plus faţă de anul trecut?
Florăreasă: „Cred că 70%.”
Reporter: Ce cumpără oamenii foarte mult?
Florăreasă: Zambile ca-s ieftine, la 5 lei şi cyclamul, care e o floare de interior şi stă foarte bine. Mai mult ghivecele că ţin mai mult"

Citește și
protest
Aproximativ 150 de florari au protestat in Piata Universitatii. Mesajul Gabrielei Firea


Flori de 1 martie, comandate din februarie

 


Alții și-au făcut temele din timp. Florăriile lucrează la comenzi date încă de la jumătatea lui februarie ca să livreze flori de 1 martie.

Ioana Copcealău, proprietar: „Timpul mediu de livrare a unei comenzi este în medie două ore din momentul plasării comenzii. Putem ajunge şi la trei ore, pentru că e o perioadă destul de aglomerată.”

Domnul Alois Weil, din Arad, este cel mai în vârstă florar din ţară. Are 93 de ani şi, în aceste zile, afacerea moştenită de la tatăl său împlineşte un veac. Cultiva în propriile sere sute de mii de zambile şi lalele.

Alois Weil, florar: „La ora 6 începe programul, la 8 vin colegii zilnic. Zilnic că nu se poate horticultură la fără frecvență.”

Comenzile online au explodat. O florărie din Cluj-Napoca se laudă cu o creștere de 80%. Un buchet costă, în medie, 150 de lei. Sunt și variante de 900 de lei.


Oana Perneș, florist: „Este un buchet de primăvară şi este cel mai comandat buchet de pe site. În zilele astea a fost aproximat 100 de comenzi pe zi şi vor mai fi, pentru că 8 martie este apogeul perioadei”

Spre deosebire de începutul anului şcolar, când elevii nu au avut voie să ofere flori cadrelor didactice, acum, cu ocazia primăverii, o vor putea face.

Citește și...
Buchetele de flori, interzise în prima zi de școală. Florarii au pierderi uriașe
Buchetele de flori, interzise în prima zi de școală. Florarii au pierderi uriașe

Buchetele de flori oferite în prima zi de şcoală erau nelipsite din recuzita elevului întors din vacanţă.

Aproximativ 150 de florari au protestat in Piata Universitatii. Mesajul Gabrielei Firea
Aproximativ 150 de florari au protestat in Piata Universitatii. Mesajul Gabrielei Firea

Consilierii primarului general au discutat cu reprezentantii Asociatiei Florarilor si Meseriilor Traditionale, cu toate ca Primaria Capitalei nu elibereaza autorizatiile de functionare a florariilor, a declarat, marti, primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Dezamagire pentru comerciantii de flori din Bucuresti de 8 martie:
Dezamagire pentru comerciantii de flori din Bucuresti de 8 martie: "Nu mai e ce-a fost. Inainte erau cozi de la prima ora"

8 Martie, Ziua Femeii, este prilej de sarbatoare in intreaga lume. Domnii care vor sa le fure zambete femeilor cu un buchet de flori au de unde alege inca de la prima ora a diminetii.

Recomandări
Frigul, un alt inamic feroce al Ucrainei. Zelenski, apel disperat:
Frigul, un alt inamic feroce al Ucrainei. Zelenski, apel disperat: "Trebuie să facem totul pentru a rezista în această iarnă"

Săptămâna s-a încheiat în Ucraina cu atacuri în sudul și în estul țării. Iar luptele devin tot mai grele, din cauza frigului.

Revocarea lui Bădălău, decisă luni la prânz. Are loc votul în plen
Revocarea lui Bădălău, decisă luni la prânz. Are loc votul în plen

Revocarea lui Niculae Bădălău din funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi ajunge luni la comisiile de buget-finațe. Raportul acestora este așteptat până la prânz.

Programul Rabla pentru Electrocasnice. Voucherele se acordă de luni. Care sunt produsele incluse în prima etapă
Programul Rabla pentru Electrocasnice. Voucherele se acordă de luni. Care sunt produsele incluse în prima etapă

Persoanele fizice se pot înscrie de luni, de la ora 10.00, în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor destinate achiziţionării de maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere/congelatoare.