Informatiile personale publicate pe internet, preferatele hackerilor. Cat se fura online pe ora


Ultimul update: Miercuri 31 Octombrie 2012 11:43
Data publicarii: Marti 20 Martie 2012 19:47
Categorie: Stiri actuale

Informatiile despre muzica preferata sau despre animalul de companie pot fi folosite de infractori ca sa va lase conturile goale.

Si asta pentru ca unele banci inca folosesc metoda chestionarului in identificarea clientilor, iar hackerii ar putea raspunde usor la intrebarile de autentificare, daca le puneti pe tava secretele dumneavaostra.

Calin Rangu a sesizat banca, dupa ce a descoperit ca un cont pe care il stia inchis de zece ani este activ.

"Primesc extrase de cont ca imi intra si imi ies niste bani. Daca se declanseaza in banca respectiva o ancheta, se identifica o frauda, automat esti chemat, dai cu subsemnatul" spune Calin Rangu, pagubit.

Specialistii in securitate IT vin cu explicatii. Hackerii pot aduna tot soiul de informatii de pe retelele de socializare si sa ceara apoi in numele pagubitului activarea contului.

"Exista anumite servicii financiare care beneficiaza de o modalitate de autentificare tip chestionar. Intrebari si raspunsuri legate de animalul preferat, de numele acestui animal", explica Razvan Grigorescu, specialist securitate IT.

Sau i se puteau intercepta omului tranzactiile cand a folosit o retea publica de net. In acest caz, nici autentificarea prin token, acel dispozitiv care genereaza coduri aleatorii, nu l-ar fi protejat de hoti.

Iar situatia este alarmanta: clonarea cardurilor a apus, dar intram in era infractorilor virtuali.

La fiecare 100 de euro cheltuiti online in Romania, sunt furati 4 euro centi. Adica in fiecare an infractorii castiga astfel aproape 8 milioane de euro.

Vreti o masina si dati peste oferte surprizatoare pe net? Ochii in patru: zeci de romani, furati
Retea de hoti anihilata! Vindeau masini inexistente pe Internet
VIDEO PROTVPLUS.RO