Fiscul, reorganizat prin Ordonanţă de Urgenţă. Câte posturi ar putea dispărea la ANAF

Ultima actualizare: 04-02-2020 09:27
ANAF Antifrauda

Guvernul pregăteşte reorganizarea ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală), ordonanţa de urgenţă în acest sens fiind deja pregătită.

Guvernul a anunţat încă de luna trecută că se pregătește să emită o ordonanță de urgență și o Hotărâre de Guvern pentru reorganizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Asta înseamnă că circa 2200 de posturi din ANAF ar putea dispărea, iar 150 dintre acestea sunt funcții de conducere. În prezent, la Fisc sunt 24.000 de posturi. Numărul de vicepreşedinţise va reduce de la 4 la 3. Pe de altă parte, șefa ANAF, Mirela Călugăreanu, va rămâne in funcție.

De asemenea, antifrauda ar putea trece sub inspecția fiscală, prin Hotărâre de Guvern. Ordonanţa de reorganizare ar putea fi adoptată chiar marţi, în şedinţa de Guvern care va începe la ora 14:00.

Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru reorganizarea ANAF poate fi descărcat de la finalul acestui articol

Potrivit notei de fundamentare, "prin consolidarea şi eficientizarea activităţii Agenţiei se urmărește maximizarea eficienţei de operare a aparatului fiscal, creşterea accentuată a nivelului colectării fiscale, respectiv creşterea ponderii veniturilor fiscale către un nivel de 30-32% din PIB, pe termen mediu și lung. "
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO