Firmele specializate în amenajarea grădinilor și teraselor, tot mai prospere pe timp de pandemie

×
Codul embed a fost copiat

Chiar dacă pandemia a dat peste cap economia, în ultimele luni există și domenii care au înregistrat creșteri peste așteptări.

Așa sunt, de pildă, firmele specializate în amenajarea grădinilor și teraselor. Când s-au văzut nevoiți să rămână acasă, mulți și-au creat spații pline de verdeață, unde să se relaxeze sau să lucreze.

O firma din Sibiu, cu o experiență de mai bine de opt ani în domeniul peisagisticii, nu a simțit aceste luni grele. Telefoanele sună pentru noi comenzi în fiecare zi.

Ruxandra Dentini, peisagist: „Au venit în continuare să cumpere plante, arbuști, flori, inclusiv plante pentru terasă, cei care nu au avut curți. Să-și facă un colț de relaxare, atâta timp cât trebuiau să stea în casă, să se bucure de ceva verde”.

Și în Brașov, tot mai mulți oameni și-au amenajat grădina sau balconul.

În ultimele două luni, firmele de peisagistică au avut creșteri ale comenzilor chiar și de peste 50%. Ca să își amenajeze curtea, o familie a plătit, în medie, 15.000 de lei, însă prețurile pot depăși chiar și 80.000 de lei, în funcție de pretenții.

Elena Crețu are o firma de transport în Codlea, însă, cum în ultimele luni a stat mai mult acasă, a vrut să își amenajeze curtea.

Elena Crețu, proprietară: „În primul rând, am vrut să fie foarte mult verde, gazon, iarbă, flori, că eu iubesc florile. Pentru toată curtea am investit în jur de 15.000 de lei”.

Laura Dragomir, administratorul unei firme de amenajare a spațiilor verzi: „Toată lumea a vrut o zonă verde, clar gazon, un colț decorativ cu plante ornamentale, cu piatră ornamentală. Dacă anul trecut se uitau la preț, anul asta au zis `nu, eu vreau, vreau să fie în curtea mea`”.

Nesperat de bine le-a mers și companiilor care se ocupă de amenajarea teraselor. Mulți proprietari au vrut să își închidă terasele cu sisteme din sticlă pentru ca să se poată bucură de ele și când e mai frig.

Andrada Agafiței, reprezentantul unei firme de amenajări terase: „Oamenii care acum lucrează de acasă au decis să își renoveze spațiile dedicate relaxării, iar în acest sector pot să spun că cererea a crescut cu 50%. Aleg să își acopere terasa, acum că petrec mai mult timp acolo. Vor un spațiu umbrit. Au și opțiunea de a-și retrage pergola și să rămână cu terasă descoperită și să se bucure de soare”.

Pentru astfel de investiții, patronii teraselor plătesc zeci de mii de euro.

Citește și...
Măsurile disperate la care recurg directorii de firme. Ce se întâmplă cu flotele de mașini
Măsurile disperate la care recurg directorii de firme. Ce se întâmplă cu flotele de mașini

Fără clienţi sau angajaţi care să le folosească, şi cu taxele de întreţinere rămase pe capul lor, tot mai mulţi directori de firme se gândesc serios să renunţe la o parte din flota de maşini.

Recomandări
Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor:
Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor: "Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?"

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut, joi, declarații dure la adresa cadrelor didactice, după ce liderii sindicali au anunțat că nu sunt de acord cu ultima ofertă făcută de Guvern și că greva din învățământ va continua.

Ungaria nu vrea ca aderarea Ucrainei la NATO să fie pe agenda summitului de la Vilnius:
Ungaria nu vrea ca aderarea Ucrainei la NATO să fie pe agenda summitului de la Vilnius: "Să fim clari în această privinţă"

Aderarea Ucrainei la NATO nu se poate pe afla pe agendă la summitul Alianţei Nord-Atlantice din luna iulie, de la Vilnius, a declarat, joi, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, informează Reuters şi MTI, citate de Agerpres.

Guvernul anunță că negocierile cu sindicatele din Educație ”au luat sfârșit”. Surse: Oferta de majorare este finală
Guvernul anunță că negocierile cu sindicatele din Educație ”au luat sfârșit”. Surse: Oferta de majorare este finală

Ordonanţa de urgenţă privind educaţia a fost adoptată de Guvern, iar negocierile cu sindicatele au luat sfârşit, a anunțat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.