Firmă care deversa ape uzate în Marea Neagră, amendată la Mamaia. Ce au văzut inspectorii de la Garda de Mediu
Șantierele de pe Litoral afectează și calitatea apei mării, mai ales când constructorii încalcă legile, dar și regulile de bun simț.
Comisarii Gărzii de Mediu au făcut o anchetă, după ce mai mulți turiști au semnalat că o firmă deversează ape uzate în mare. Societatea comercială a primit amenda maximă prevăzută de lege.
Mai mulţi turişti au sesizat mirosul puternic de apă menajeră şi au alertat autoritățile. Comisarii Gărzii de Mediu au început verificarea firmei, care efectuează lucrări de construcție în apropierea plajei din Mamaia.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Steluța Popescu director Garda Națională de Mediu Constanța: „Am constatat că se deversează ape de epuizment, ape de la fundația unui imobil în Marea Neagră, prin intermediul unor furtune amplasate pe plajă.”
Firma deținea aviz de la Apele Române, însă, în urma verificărilor, comisarii Gărzii de Mediu au constatat mai multe nereguli.
Steluța Popescu, director Garda Națională de Mediu Constanța: „În speță nu se monitorizau volumele de apă evacuate, nu se făceau buletine de analiză pentru determinarea indicatorilor fizico-chimici ai apelor evacuate, nu erau fixate furtunele așa cum prevedea avizul, adică nu pe nisip.”
Societatea comercială a fost amendată de comisarii Gărzii de Mediu cu 20.000 de lei - valoarea maximă prevăzută în lege - și i s-a impus să remedieze problemele constatate în urma verificărilor.