Unui șofer i-a fost confiscată mașina pentru că a aruncat gunoaie pe marginea drumului. VIDEO

Ultima actualizare: 07-06-2022 19:42
gunoaie
CJ Bihor

Un șofer a rămas fără mașină după ce a fost filmat când arunca gunoaie pe marginea unei șosele din Bihor. Autoturismul marca Volkswagen i-a fost confiscat de Garda de Mediu, potrivit Bihor Online.

În luna mai, autoritățile din Bihor au surprins patru persoane care au aruncat deșeuri la marginea drumurilor, cu ajutorul camerelor mobile de supraveghere. Acestea au fost identificate de Poliție și sancționate de Garda de Mediu cu amenzi în valoare totală de 70.000 lei. Uneia dintre persoanele amendate i-a fost indisponibilizat autovehiculul, a transmis Consiliul Județean Bihor într-un comunicat de presă.

 

„Aceste acțiuni au caracter permanent, dispozitivele fiind amplasate aleatoriu în parcările de pe drumurile județene, fie la sesizarea autorităților locale, fie în urma observațiilor agenților de poliție din teren. În acest mod se dorește descurajarea persoanelor care depozitează ilegal deșeuri și implicit, menținerea curățeniei în județul Bihor”, a transmis Consiliul Județean Bihor, printr-un comunicat de presă. Camerele de supraveghere au fost achiziționate de CJ Bihor și au fost puse la dispoziția Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și a Gărzii de Mediu. Ele permit identificarea persoanelor și a autovehiculelor inclusiv pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile”, se mai arată în comunicat.

Totodată, în paralel cu drumurile județene, sunt monitorizate și parcările de pe drumurile naționale din județ, în cadrul unui proiect-pilot. Au fost montate nouă camere de supraveghere video în cinci parcări în care se aruncă cel mai frecvent deșeuri, potrivit CJ Bihor.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO