Filmarea pasagerului ar putea dezlega misterul prăbușirii avionului din Iași
Imaginile filmate de pasagerul avionului care s-a prăbuşit în urmă cu trei săptămâni într-o localitate din Iaşi vor fi analizate de specialiştii Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţă Aviaţiei Civile.
Tot ei studiază epava aeronavei şi speră că secvenţele să îi ajute să dezelege misterul prăbuşirii. Între timp, piloţii cu experienţă susţin că cel de la manşă a făcut tot ce i-a stat în putință ca să evite dezastrul. În urmă accidentului, pilotul a murit pe loc, iar pasagerul a suferit, mai multe fracturi.
Zborul, care s-a sfârşit tragic, a durat 33 de secunde. Pasagerul care a supravieţuit impactului a început să filmeze în momentul în care aparatul s-a ridicat de la sol. Imaginile surprind momentul în care motorul avionului YR 5228 se opreşte brusc.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Elicea nu se mai învârte, iar aeronava începe să piardă altitudine. Piloţii care au văzut secvenţele spun că bărbatul de la manşă a făcut tot posibilul că să evite prăbuşirea. Se afla însă la peste 10 metri de sol, iar în aceste condiţii planarea, care l-ar fi putut salva, e imposibilă.
Comandor Feodor Ichim, Președinte ARPIA Galați: "Au ajuns la înălţimea unui bloc de patru etaje, erau deja deasupra pădurii, s-a oprit pana elicei fanion, cum se vede, şi omul a încercat să îndrepte botul avionului de pe copaci, de pe pădure, spre un teren. Şi a prins, după cum se vede, un taluz."
Piloţii cu experienţă spun că oprirea bruscă a motorului putea fi provocată de o problema la sistemul de alimentare. Acesta ar fi putut ceda din cauza unei conducte care s-a înfundat.
Reporter: "Putea să rămână fără alimentare a din cauza unui gunoi?
Comandor Feodor Ichim, președinte ARPIA Galați: "Posibil, se depune, se depune până trebuie curățată conducata."
Pasagerul de 32 de ani susţine că înainte de prăbuşire avionul mai făcuse şi alte zboruri de agrement. Înaintea lui, la bord s-ar fi urcat adjunctul poliţiei din Iaşi şi primarul localităţii unde s-a produs tragedia. Plimbările nu erau în nici un fel autorizate.
Gheorghe Lazăr, viceprimarul comunei Tătăruși: "A fost o cerere telefonică, verbală, de la un domn care reprezenta un grup de piloţi particulari, care să vină să zboare deasupra comunei. Nu a existat nici un contract între noi
Reporter: "Regretaţi că nu aţi cerut şi documente, autorizaţii sau revizii ale aparatelor de zbor?"
Gheorghe Lazăr: "Totul s-a petrecut rapid şi nu am avut timp, după aceea ne-am gândit că trebuiau să se mai facă şi alte demersuri"
Cazul este anchetat de Parchetul din Iaşi. Epava avionului se află în custodia specialiştilor de la Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţă Aviaţiei Civile. Tot ei vor spune care a fost cauza accidentului.
Sursa: Pro TV
Etichete: analiza, prabusire, ancheta, avion, pasageri, imagini, motor, accidente aviatice,
Dată publicare:
07-09-2017 18:41