Fiica lui Victor Socaciu și-a condus tatăl pe ultimul drum: „Voi vorbi cu el în fiecare seară, înainte să mă culc”
Pe o vreme mohorâtă, Victor Socaciu şi-a luat discret rămas bun de la publicul pe care l-a iubit atât de mult. Chitara care i-a fost alături mai bine de cinci decenii era acoperită de trandafiri.
Slujba a fost una restrânsă, organizată în localitatea Cornu, locul său de suflet din ultimii ani. Cu lacrimi ascunse sub mască, soţia Brânduşa Simion l-a condus pe ultimul drum. I-au fost alături băiatul şi fetele cântărețului.
Ana-Maria Socaciu, fiica artistului: „Ne alinăm cu gândul că viața asta pe pământ este scurtă, trecătoare, și în curând vom fi cu toții împreună, pentru veșnicie. Voi vorbi cu el în fiecare zi, în fiecare seară, înainte să mă culc. Mi-am luat rămas bun, așa, creștinește, dar voi vorbi cu el în fiecare zi.”
Alegeri 2024
08:01
Ciucă îl contrazice pe Ciolacu: România nu poate intra în Schengen de la 1 ianuarie. Nu se poate tehnic
22:26
Ilie Bolojan admite că a discutat cu Elena Lasconi şi cu Mircea Geoană, dar spune că nu le-a cerut celor doi să se retragă
19:17
Ce se întâmplă dacă o persoană încearcă să voteze de două ori și este identificată de sistemul de alertă
19:09
Negocieri între partidele „de dreapta”. Surse: PNL ar încerca să-l convingă pe Mircea Geoană să se retragă din cursă
„Era un bun organizator și un artist riguros.” Așa și-l amintește prietenul de o viață Ducu Bertzi. Împreuna au urcat pe scenă mai bine de 40 de ani și au fermecat zeci de generații. Înainte de pandemie lucrau împreună la mai multe proiecte, dar au fost nevoiți să le oprească.
Ducu Bertzi: „Un artist complet, era foarte riguros cu prezenţa lui pe scenă, ținea ca și noi toți să fim, să avem o prezență foarte bună pe scenă, și asta ne dădea și o siguranță pe scenă, că știam că toți ne facem treaba foarte bine. Cred că cele mai frumoase cântece de dragoste din muzica folk le-a scris Victor. A lăsat o moștenire frumoasă!”
Chitarist, dar și solist vocal, Victor Socaciu a compus muzică pentru spectacole de teatru, la Brașov și Târgu Mureș. Peste 300 de cântece îi poartă semnătura, printre care și imnul Rapidului.
„O valoare a muzicii folk. Îmi pare foarte rău și mie și celor de aici. Dumnezeu să îl ierte, să îl odihnească în pace!”, a spus un participant la slujba de îmormântare.
"Oameni de zăpadă", "Cântec pentru Charlie Chaplin", "Floare din Floare” sau ,,Căruța cu flori" sunt fredonate și acum de iubitorii muzicii folk. Socaciu a cântat și alături de una dintre legendele muzicii americane, Joan Baez.
Între 2008 și 2012, Victor Socaciu a fost și deputat, iar în perioada 2014-2017, Socaciu a fost consul general al României la Montreal, Canada.
Adrian Mărăcineanu, vicepreşedintele asociaţiei foștilor parlamentari: „Cu toții îl regretăm. Un om deschis, un om cald, un om calm, apropiat, prietenos, gata oricând să ofere o mână de ajutor. Un om care a depus suflet nu numai în cultura muzicală, dar și pentru cultura națională. Îl regretăm, vă spun cu inima frântă. Cu toții îl regretăm și va rămâne în sufletul nostru.”
Victor Socaciu s-a stins din viață la Spitalul Carol Davila din București, unde a fost internat săptămâni la rând. Artistul suferea de diabet, insuficiență renală şi cardiacă. În primăvară, a făcut COVID, dar reușise să învingă boala.