Fetița care s-a opărit cu ciorbă, în stare critică. Are arsuri de gradul 2 pe 40 la sută din corp

Ultima actualizare: 28-02-2021 18:39

O fetiță și un băiețel, care n-au împlinit încă doi ani, au fost victimele unui accident înfiorător.

Au tras de pe foc oala cu ciorbă într-un moment de neatenție al mamelor, vecine, și s-au opărit.

Cea mică are arsuri de gradul 2 pe 40 la sută din corp, după ce inițial s-a estimat o suprafață de 90% și este internată în stare grava la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași.

Fetița de un un și nouă luni și băiețelul, cu o lună mai mic, sunt vecini și se aflau împreună cu mamele lor, care găteau împreună. Într-un moment de neatenție, cei mici au tras oala cu ciorbă de pe foc și s-au opărit. Când au văzut în ce stare gravă este copila, medicii de la Huși au cerut ajutor colegilor din țară.

Bogdan Popa, medic Spitalul Huși: „În urma evaluării, s-a constatat că fetița a suferit arsuri de gradele 2-3 pe 90/100, băiețelul pe 5-6%. Au fost contactați colegii de la Alexandrescu din Capitală, în vederea transferului către dumnealor, însă din lipsa de locuri s-a decis dirijarea către Spitalul de Copii din Iași."

În cele din urmă, s-a găsit un loc la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București, însă din cauza condițiilor meteo, avionul SMURD, care trebuia să preia copila, nu a putut decola.

Dan Ungureanu, purtător de cuvânt SAJ Vaslui: „În urma colaborării dintre amubulanță și SMURD, fetița a fost transferată la Iași cu elicopterul, unde a fost predată la Spitalul „Sfânta Maria”, iar băiatul a fost transferat cu ambulanța B2 din Huși, cu asistent medical."

După sesizarea medicilor, poliția a început o anchetă în acest caz.

Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt IPJ Vaslui: „Polițiștii hușeni efectuează cercetări. În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală petru vătămare corporală din culpă."

Din cauza arsurilor pe o suprafață mare din corp, următoarele ore, timp în care va fi sub supravegherea medicilor, sunt critice pentru situația fetiței.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO